U trendu

Tehnološke inovacije na proslavi Praznika proleća 2023. godine

Kineska medijska grupa saopštila je na današnjoj konferenciji za novinare povodom proslave Praznika proleća 2023. godine podatke o tehnološkim inovacijama, spisku voditelja, a predstavljen je i promo video, kao i animirani video o maskoti gale Tujuenjuenu.

Na konferenciji za medije je učestvovao i zamenik direktora Kineske medijske grupe Vang Sijaodžen.

Na ovogodišnjoj gali povodom Praznika proleća biće korišćena rezolucija 4K/8K, veštačka inteligencija, proširena stvarnost i druge tehnologije, radi kreativne kombinacije ideja, umetnosti i tehnologije.

Na ovogodišnjoj gali biće puno toga što se može podvesti pod pojam „prvi put“. To će biti prva uživo gala snimana uz pomoć rezolucije 8K. Gala će se snimati 8K video kamerom, koju je nezavisno razvila Kina, najavili su organizatori.

Na gali će se prvi put koristiti trodimenzionalna tehnologija glasa. Pored toga, gledaoci će moći da uživaju u stvaranju trodimenzionalnih slika uz pomoć virtuelne realnosti.

Gala povodom Praznika proleća 2023. godine biće uživo emitovana na više kanala Kineske medijske grupe. Nova medijska platforma će na 68 stranih jezika omogućiti praćenje gale putem više od 700 medija iz 170 zemalja i regiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar