Telefon koji košta 30.000 dolara

Tajvanska firma DBTEL izradila je superluksuzni mobilni telefon čija je cena 30.000 dolara. Telefon je ručni rad i ima pozlaćeno kućište na kome se nalaze tri trokaratna dijamanta. Zainteresovani kupci moći će da biraju između crne, zlatne, crvene i bele verzije, koje nose nazive Venus, Elf, Waltz i Allure.

Luksuzni mobilni telefoni proizvedeni u ograničenim serijama, pozlaćeni i ukrašeni dijamantima, nisu novost. Modele za zahtevne (i veoma bogate) kupce proizvele su i kompanije Nokia, Ericsson i Motorola. Finski proizvođač je početkom 2002. godine osnovao posebnu firmu pod nazivom Vertu, koja će izrađivati isključivo modele za najdublji džep. Pored toga što će telefoni biti izrađeni isključivo od plemenitih metala i ukrašeni dragim kamenjem, imaće i neke funkcije koje neće biti dostupne korisnicima standardnih mobilnih telefona.

Na tržištu luksuznih mobilnih telefona pojavio se i austrijski draguljar Peter Alojson (Peter Aloisson), koji standardne telefone raznih proizvođača „odeva“ u novo ruho, pozlaćujući ih i ukrašavajući ih safirima, smaragdima, rubinima i crnim dijamantima. Sve se radi po narudžbini, u radionici koja broji samo tri majstora, a najniža cena novog kućišta je 24.000 evra.

Na slici: pozlaćena verzija modela Nokia 8850

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.