U trendu

Tri nova „Nokijina“ telefona

„Nokija“ (Nokia) je još jednom opravdala naziv vodećeg proizvođača mobilnih telefona u svetu – 9. septembra predstavila je najnoviju kolekciju svojih proizvoda: mobilne telefone 7260, 7270 i 7280. Može se reći da oni u potpunosti pripadaju mobilnim telefonima vrhunske klase. To se odnosi na njihov kvalitet, ali u još većoj meri na dizajn, koji predstavlja kombinaciju glamura i elegancije dvadesetih godina prošlog veka i modernih linija svojstvenih stilu dvadeset prvog veka.

Iako se prethodna konstatacija odnosi na sva tri modela, ipak je svaki od njih specifičan i namenjen različitim ukusima i tipovima korisnika. Izborom boja (crvena, crna, bela) i zatamnjenim linijama (bordurama) geometrijskog oblika, kao i efektnim detaljima i grafikom, ovi modeli jednostavno moraju skrenuti pažnju na sebe svojom originalnošću. Svakako, to podrazumeva da ni njihovi vlasnici ne mogu ostati neprimećeni, jer za izbor ovih modela treba imati ukusa.

Nokia 7280 je tankog i elegantnog dizajna sa potpuno novim pristupom mobilnim telefonima i načinu njihovog korišćenja (nema klasičnu tastaturu). Sve to čini ga ne samo proizvodom savremene tehnologije već i pravim umetničkim delom iz oblasti dizajna. Odlikuje se svim naprednim karakteristikama savremenih mobilnih telefona, ima ugrađenu VGA kameru (potpuno skrivenu u kućištu mobilnog telefona). Jedna od vrlo korisnih aplikacija je Nokia Collector, koja omogućava prenos različitih sadržaja (fotografija, video-inserata, muzike, melodije zvona) do računara i obrnuto. Ima mogućnost i handsfree korišćenja, uz dodatak odgovarajućeg handset-a.

Nokia 7270 je model sa preklapanjem (u obliku školjke). Pored karakteristika i mogućnosti prethodnog modela i ugrađene VGA kamere, on sadrži i FM radio i nekoliko novih video-igara (Chic Pinball). Stilizovanom dizajnu doprinosi i posebna torbica i kaiš za nošenje telefona. Nokia 7260 je nadogradnja prethodnog modela 7610. Kao i ostala dva nova modela, to je 3-band mobilni telefon. Svi modeli takođe imaju mnogobrojne mogućnosti personalizacije – izbora originalnih mogućnosti u skladu sa sopstvenim stilom i imidžom vlasnika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.