Tužba protiv 7 miliona korisnika elektronske pošte

Na slici vidite vlasnika kompanije Despair Inc. koji je, navodno, tužio 7 miliona korisnika elektronske pošte zbog korišćenja znaka 🙁 u porukama. Reč je o tome da je gospodin na slici, Dr. E. L. Kerstehn podneo zahtev američkom Zavodu za patente i uspeo da 1998. godine zaštiti taj znak, koji predstavlja logo njegove firme.

Na sajtu ove kompanije, ali i u mnogim medijima se pojavila priča o tome da je gospodin Kerstehn podigao tužbu protiv 7 miliona korisnika čiju je poštu pratio pomoću ozloglašene FBI-jeve aplikacije Carnivore i utvrdio da oni krše zakon koristeći zaštićeni logo. Tužba je podignuta u Dalasu, Teksas, a Dr. Kerstehn zahteva da se sve poruke sa ovim znakom obrišu i da svi oni koji su „uhvaćeni“ na delu napišu hiljadu puta na papiru „:-( je zaštićeni znak kompanije Despair Inc.“.

Sam podnosilac tužbe je i, navodno, odlučio da zvanično promeni svoje ime u 🙁 i da svakog od 7 miliona korisnika tuži pojedinačno. To bi bila najveća parnica u vezi zaštićenog znaka u istoriji pravosuđa. Ali da li moguće da je sve to istina? Na sajtu Despair Inc. je objavljena i priča o tome kako je gospodin Kerstehn pozvao na večeru vlasnika najveće online-knjižare na svetu, Amazon.com, želevši da mu čestita na inovaciji i tome što je on prvi pošao putem kojim i Despair Inc. namerava da ide.

Pomenuta inovacija je Amazon-ovo registrovanje „1-Click“ tehnologije koja omogućava ponovnu kupovinu na sajtu, a da pritom ne morate opet da upisujete broj kreditne kartice. Ova „tehnologija“ je u stvari upotreba dobro poznatih, ali nepatentiranih „kolačića“ (cookies) i ni po čemu nije zadovoljavala kriterijume jedinstvenosti i posebnosti koji moraju da budu zadovoljeni da bi se nešto patentiralo i zaštitilo kao intelektualno vlasništvo. Ipak, Amazon je patent dobio.

Vlasnik Despair Inc. je, dakle, pozvao kolegu, čestitao mu na ovoj „inovaciji“ i saopštio mu da je i on sam na listi od 7 miliona korisnika koje trenutno tuži. Vlasnik Amazon-a se pokupio i besan izašao iz restorana. Čitava ova priča o tužbi, promenu imena i večeri u restoranu nam se činila poprilično neverovatnom, pa smo zato direktno kontaktirali samu firmu Despair Inc. i dobili odgovor koji smo i „namirisali“ – sve je jedna velika šala, kojoj su naseli mnogi, uključujući i medije.

Gospodin Justin Sewell iz Despair Inc. nas je uputio na sitna, jako sitna, svetlo-plava slova koja su ispisana ispod teksta o tužbi na njihovom sajtu i kojim se ograđuju od članka, otkrivajući da je satiričnog karaktera. Čitava ova priča je upravo smišljena kao kritika Amazon-ovog pokušaja da prisvoji nešto što se već godinama na Internetu koristi i to proglasi svojim intelektualnim vlasništvom. Pošto je njihov zahtev „prošao“ kod američkog Zavoda za patente, oni praktično mogu da podignu tužbu protiv bilo koga ko koristi „kolačiće“ na način kako to oni rade na svom sajtu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.