U Evropi elektronska vlada postaje realnost

Elektronska vlada (online Government, e-Government) postala je realnost u gotovo svim zemljama Evropske unije. To je zaključak godišnjeg izveštaja Evropske komisije, koja je imala zadatak da analizira ove usluge u zemljama Evropske unije. Rezultati istraživanja pokazali su da 90 odsto provajdera usluga javnih službi u ovim zemljama ima uslugu elektronske vlade, a da je 48 odsto usluga potpuno interaktivno. Ta istraživanja takođe pokazuju da su nove članice Evropske unije na znatno nižem nivou primene ove usluge od 15 „starih“ članica. One se nalaze otprilike na onom stepenu primene na kome su se „stare“ članice nalazile pre dve godine.

Korišćenje elektronske vlade čini administrativne formalnosti mnogo lakšim i bržim za sve korisnike usluga, kao i za vladinu administraciju. Efikasnost pružanja usluga na ovaj način imaće velikog uticaja i na razvoj produktivnosti i ekonomije u tim državama. Ona se uklapa u opštu tendenciju uvođenja novih tehnologija u sve oblasti čovekovog života. Na taj način, zajedno sa drugim inovacijama iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, znatno će uticati na poboljšanje kvaliteta života svakog pojedinca i društva u celini.

U okviru ovih istraživanja Evropska komisija ispitala je oko 14.000 web sajtova iz 28 evropskih zemalja – 25 članica Evropske unije i Norveške, Islanda i Švajcarske. Najnaprednija od svih zemalja je Švedska, a odmah iza nje sledi Austrija. Metod istraživanja sastojao se u određivanju takozvanog procentualnog indeksa sofisticiranosti usluga, koji se kreće od pružanja jednostavnih online informacija do punog interaktivnog servisa, koji uključuje mogućnost online plaćanja. Generalno, taj indeks za čitavu Evropsku uniju iz godine u godinu raste, a sada je dostigao 65 odsto.

Sa ovim istraživanjima otpočelo se 2001. godine. U odnosu na rezultate iz prethodne godine najveći napredak pokazali su Island – za 20 odsto, Nemačka – za 15 odsto, Italija i Velika Britanija – za 13 odsto i Belgija – za devet odsto. Narednih godina očekuje se dalji napredak u razvoju ovih usluga i njihov prelazak na punu interaktivnost. One bi istovremeno trebalo da omoguće i znatno veću povezanost između različitih javnih službi i da ostvare saradnju sa drugim oblastima, kao što je, na primer, kultura.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.