U trendu

U Kini otvorena prva linija automatskog jednošinskog voza

Prva komercijalna linija monošinskog automatskog voza otvorena je krajem septembra za saobraćaj u Vuhanu, glavnom gradu centralne kineske provincije Hubei.

Prva, operativna  faza projekta pokriva ukupnu udaljenost od 10,5 km i obuhvata šest stanica, saopštila je kompanija Optiks veli trefik (Optics Valley Traffic), operater linije.

Kako piše Sinhua, suspendovana monošinska linija radi 12 sati svakog dana, sa monošinom koja polazi svakih 10 minuta.

Maksimalna radna brzina monošinskog voza je 60 km na sat. Ceo proces rada, uključujući startovanje, ulazak u stanice, otvaranje i zatvaranje vrata, potpuno je automatizovan i ne zahteva ljudsku intervenciju.

Sie Hongdžen, član osoblja kompanije, rekao je da je jedinstveni dizajn monošine, sa vozom okačenim na jednu gredu, pametno operativno rešenje. U poređenju sa tradicionalnim železnicama ili dvokolosečnim podzemnim železnicama, monošinski vozovi nude glatkiju vožnju i efikasno eliminišu smetnje drugog saobraćaja i pešaka.

Jednošinski voz, takođe poznat kao „foton Optičke doline“, izgleda kao da visi naopačke jer je pruga postavljena iznad. Putnici mogu uživati u gradu iz potpuno drugačije perspektive kroz stakleni pod ispod nogu.

Od svog probnog rada u maju, monošina je privukla turiste iz cele zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar