Udruženi su jači

Pod tom parolom mnoge kompanije udružuju svoje brendove kako bi ostvarile što veći uspeh na tržištu. Vrlo često se dešava da je jedna od njih mnogo manje poznata od druge, pa se u takvim partnerskim odnosima verovatno zna ko je glavni i koliko će to partnerstvo da košta onog drugog. Međutim, kada se udruže imena dvaju lidera u svom domenu, onda se to može nazvati pravim partnerstvom. Upravo takav nastup na tržištu nedavno su napravili Samsung i BMW.
Rezultat ovog partnerstva je specijalno izdanje mobilnog telefona Samsung SCH-B750 s logom proizvođača i BMW-a. Telefon je lansiran u matičnoj zemlji kompanije Samsung – Južnoj Koreji, a premijerno je prikazan u njenom glavnom gradu Seulu. Lansiranje su pratile atraktivne fotografije Samsung-ovog modela i BMW-a serije 5, uz isto tako atraktivnu pomoć kosookih promoterki. Sa svoje strane Samsung je dizajnirao telefon s dodatim logom partnera u ovoj akciji, dok je BMW u svoje automobile ugradio odgovarajuće komponente za hands free korišćenje mobilnih telefona. Ova mogućnost dostupna je u BMW-ovim modelima serije 5 – 528i Sports, 530i, 550i i M5.
Ekskluzivnost BMW-ove serije 5 je opštepoznata. Isto tako, Samsung-ovi mobilni telefoni pripadaju najnovijoj generaciji i nalaze se u samom vrhu po ekskluzivnosti i prodaji na tržištu. Epitet ekskluzivnosti posebno zaslužuje model iz ove partnerske priče. Naime, SCH-B750 je verovatno prvi mobilni telefon u svetu koji je svojim korisnicima omogućio prijem TV programa. Ova mogućnost ostvarena je zahvaljujući ugrađenom DMB (Digital Media Broadcasting) risiveru (prijemniku). U saradnji s operaterom mobilne telefonije (koji podržava tu uslugu) vlasnicima mobilnih telefona omogućeno je praćenje određenih informativnih, sportskih i filmskih TV kanala.
Pored te mogućnosti, Samsung SCH-B750 odlikuje se i drugim karakteristikama visokog kvaliteta. To je mobilni telefon s preklopom i rotirajućim ekranom čije su dimenzije 99 x 51 x 16 mm. Glavni ekran je TFT LCD s dijagonalom 2,2 inča, rezolucijom 240 x 320 piksela i sa 256.000 boja. Uz njega postoji i sporedan OLED ekran dijagonale 1,1 inč (za video pozive). Interna memorija telefona je impresivna – 8 gigabajta, ali se dodatno proširuje microSD karticom. Za povezivanje telefon ima USB priključak i TV izlaz. Pomenimo još ugrađenu kameru s rezolucijom 3 megapiksela i autofokusom. Na kraju, još samo cena – oko 650 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.