U trendu

Vodootporni bežični telefoni

Ako obožavate telefonske razgovore u svim uslovima, čak i kada se nalazite u kupatilu ili bazenu, vodootporan bežični telefon Uniden WXI477 je pravo rešenje za vas. Njegovu bazu možete slobodno ostaviti „na suvom“, a slušalicu poneti sa sobom u kadu ili bazen.
Uniden je američka kompanija poznata po proizvodnji vodootpornih bežičnih telefona. Proizvodi analogne i digitalne bežične telefone s komunikacijom na 900 megaherca, 2,4 i 5,8 gigaherca. Nova generacija snažnih bežičnih telefona napravljena je za opseg 5,8 gigaherca, a njen predstavnik je upravo model WXI477. Pored telefona, ova kompanija ima i dugogodišnje iskustvo u proizvodnji uređaja za jednosmernu ili dvosmernu komunikaciju na plovnim objektima i u priobalnom području.
Uniden WXI477 je napravljen u kombinaciji jarkožute i crne boje, s gumenom rebrastom površinom kao ojačanjem i zaštitom od vode i eventualnog oštećenja zbog klizanja ili pada. Na bazi se, pored prostora za smeštaj slušalice, nalazi indikator crvene boje, koji pokazuje status slušalice (aktivna ili na punjenju) i taster za nalaženje slušalice (handset lokator). Baza je kompatibilna i sa slušalicama koje se postavljaju na glavu (headset), što u ovim uslovima korišćenja može da bude vrlo praktično.
Ovaj vodootporan telefon ima standardne dimenzije bežičnih telefona. Slušalica mu je jarkožute boje i vrlo vidljiva, a zanimljivo je da može slobodno da pliva u vodi pored vas bez ikakve opasnosti da dođe do nekog oštećenja. Odlikuje se svim standardnim karakteristikama bežičnih telefona. Ima malu primopredajnu antenu za komuniciranje s bazom, kontrolu jačine zvuka i zvona, a napaja se nikl-metal hidridnom baterijom koja se može dopunjavati. Ona obezbeđuje do 300 minuta neprekidnog razgovora.
LCD ekran ovog telefona je monohromatski, s pozadinskim svetlom i ispisivanjem teksta na tri jezika – engleskom, francuskom i španskom. Kao i većina bežičnih telefona, i ovaj ima podršku za identifikaciju pozivajućeg broja (za 30 brojeva), poziv na čekanje, konferencijsku vezu za tri sagovornika, pamti tri poslednja pozvana broja, a ima prostora za smeštaj 100 imena u imeniku (sa po dva broja za svako). Za brz automatski pristup može se upisati deset odabranih imena (brojeva). Njegova cena se, u ponudama različitih distributera, kreće od 59 do 63 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.