Vrhunski model iz Sony Ericsson-a

Sony Ericsson je očigledno napravio dobar posao svojim novim mobilnim telefonom s oznakom P700i. Ciljao je na različite strukture budućih korisnika – ljubitelje muzike, zabave, fotografisanja i ozbiljne poslovne korisnike. Dodajmo još da će ovim modelom biti zadovoljni i ljubitelji vrhunskog dizajna mobilnih telefona.
Prototip modela Sony Ericsson P700i predstavljen je u aprilu ove godine, a na tržištu se očekuje u julu. Moglo bi se reći – pravo vreme i prava prilika za pojavu ovog „pametnjakovića“. Svojim vlasnicima će moći da obezbedi zabavu i omogući da zabeleže važne trenutke sa svog letovanja, a onima koji se na preko 30 stepeni u hladu nalaze na radnom mestu da razbije monotoniju. Za to je dovoljan i sam njegov izgled – srebrnometalno kućište, tastatura s crvenim brojevima i belim slovima i crveno-crna olovka za touchscreen opciju.
Glavni aduti ovog modela, pored izgleda i „pameti“, jesu ugrađena kamera (digitalni fotoaparat) rezolucije 3,2 megapiksela i s blicem (LED diode), zatim QVGA touchscreen displej s dijagonalom 2,6 inča i „polu QWERTY“ tastatura, na kojoj svaki taster označava po dva slova. Tome se mora dodati i podatak o internoj memoriji od 160 megabajta, što je impresivna vrednost za većinu mobilnih telefona. Kao i kod većine ostalih modela, ovaj kapacitet memorije proširuje se dodavanjem memorijskih kartica.
Zavidna je i brzina prenosa podataka. To je 3-band GSM (900, 1800 i 1900 megaherca), GPRS i WCDMA mobilni telefon, što će reći da pripada mobilnim telefonima treće generacije. Pored toga, ima još dve mogućnosti bežičnog prenosa podataka – WiFi i Bluetooth tehnologijama. Time su njegove mogućnosti povezivanja s najrazličitijim digitalnim uređajima znatno proširene i obezbeđuju mu bogatstvo sadržaja različite vrste. Ima ugrađen i FM radio, pristup Internetu i dodatnu pomoćnu VGA kameru za obavljanje video poziva.
Operativni sistem na kome se bazira Sony Ericsson P700i je Symbian. Iako potpune specifikacije ovog modela zasad još uvek nisu otkrivene, i ono do čega se moglo doći ukazuje na mobilni telefon vrhunske klase u svakom pogledu. Što je vrlo bitno velikom broju korisnika, nije najavljeno ni po kojoj ceni će se prodavati sve te vrhunske karakteristike sadržane u jednom mobilnom telefonu. Dakle, ne preostaje nam ništa drugo osim da sačekamo taj famozni jul.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.