U trendu

Vudžen: Održan Forum o razvoju veštačke inteligencije

Forum za razvoj veštačke inteligencije u industrijske svrhe održan je u okviru Svetske internetske konferencije u Vudženu, koja se održava u kineskoj provinciji Džeđijang.

Cilj Foruma je detaljna diskusija o tome kako bolje iskoristiti vodeću i osnažujuću ulogu veštačke inteligencije u inovacijama, promovisati duboku integraciju veštačke inteligencije i privrede i društva, koordinirati razvoj i upravljanje i promovisati nauku i tehnologiju za dobrobit čovečanstva, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Na forumu su vrhunski stručnjaci i naučnici iz oblasti veštačke inteligencije, predstavnici međunarodnih organizacija i rukovodioci svetski poznatih kompanija održali uvodna izlaganja i vodili okrugle stolove na dve teme „Veštačka inteligencija pomaže industrijskom razvoju“ i „Etika i upravljanje tehnologijom veštačke inteligencije“.

Forum je objavio „Izveštaj o istraživanju i konsenzus o razvoju odgovorne generativne veštačke inteligencije“, pozivajući na stvaranje dobrog okruženja za zdrav razvoj industrije veštačke inteligencije. Forum je takođe uspostavio sesiju priča o javnoj dobrobiti veštačke inteligencije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar