U trendu

Windows – Snimite vašu lozinku

Ako Internetu pristupate putem Dial-up-a, i imate kreirane konekcije i odgovarajuće parametre, sigurno ste već primetili da je prilikom otvaranja dijaloga „Connect To“ onemogućen pristup polju „Save password„. A pošto dato polje nije dostupno, nećete moći ni da ga potvrdite, a samim tim moraćete svaki put da unosite lozinku za pristup (što iz sigurnosnih razloga nije ni loše). Da bi izbegli svaki put da unosite lozinku uradite sledeće:

  • Sa desktopa izaberite dugme „Start“, pa meni „Settings> Control Panel“. A u prozoru „Control Panel“ dvostruko kliknite na „Network“.
  • U gornjem delu novog dijalog prozora proverite da li se u listi nalazi „Microsoft Family Logon„.
  • Ukoliko nema date stavke u listi, kliknite dugme „Add“, pa izaberite „Client“, te „Microsoft Family Logon“. Na kraju kliknite na „OK“.
  • Nakon prethodne procedure biće potrebno da restartujete kompjuter.
Kada sledeći put budete „podizali“ Windows, pojaviće vam se dijalog za unos korisničkog imena i lozinke. Nemojte unostiti ništa u polje „Password“, već samo kliknite na „OK“. Ne treba da brinete zbog ovog dijaloga pošto vas on više neće „gnjaviti“, pri narednim startovanjima kompjutera.

Pošto ste sve prethodno podesili, pokrenite „Internet Explorer“ i konekciju, u polje „Password“ unesite vašu lozinku za pristup i potvrdite polje „Save Password“. Nakon ovoga sledeći put nećete morati da unosite sve parametre za konekciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.