Zidni telefon neobičnog dizajna

Sećate li se vremena kada smo umesto mobilnih telefona koristili samo fiksne? Francuska kompanija Thompson kao da želi da nas na to podseti svojim novim redizajniranim telefonom OLA. To je telefon neobičnog oblika koji se postavlja na zid. Motiv za ovaj poduhvat svakako leži u nostalgiji, jer danas mnogi mladi ljudi ispod 30 godina ne koriste fiksne telefonske linije, već samo mobilne telefone.

Thompson-ov telefon T1000 odlikuje se zaista jedinstvenim i neobičnim dizajnom. Dizajnirao ga je Philippe Starck, jedan od najpoznatijih dizajnera u svetu. Predmet njegovog interesovanja čine različite oblasti – arhitektura, industrija, a mnogi njegovi proizvodi nalaze se u muzejskim kolekcijama širom Evrope i Amerike (u Njujorku, Parizu, Londonu). Proglašavan je za dizajnera godine, dobitnik je i gran prija za industrijski dizajn, kao i mnogih drugih nagrada i priznanja.

Kreiranjem OLA telefona (što se prvi put dogodilo još pre nekoliko godina), Philippe Starck je imao cilj da napravi uređaj koji će predstavljati „produženu čovekovu ruku“. Upravo zato, telefon je dobio elegantnu izduženu liniju, mada se može reći da njegov dizajn više podseća na produžetak „ruku“ nekog drugog bića, koje nije sa ove planete.

Najnovija verzija ovog telefona pretrpela je vrlo male izmene u dizajnu, ali su joj zato pridodate mnoge nove mogućnosti. Na taj način stvoren je telefon neobičnog dizajna koji poseduje sve standardne funkcije savremenih fiksnih telefonskih aparata. Jačina zvuka može mu se podešavati u tri nivoa, ima 12 memorija za smeštaj imena i telefonskih brojeva, opcije redial i mute, kao i LED diode za indikaciju statusa (ostvarene veze).

Telefon se izrađuje u tamnosivoj, svetlosivoj i zelenoj boji. Sadrži standardni priključak (džek), koji se koristi na području Evrope, ali se uz odgovarajući adapter može koristiti i u Americi. Njegova cena na području Evropi iznosi 150 evra (u Velikoj Britaniji 100 funti), dok u Americi košta 171 dolar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.