Zvučnik sa srebrnim usnama

Vaš mobilni telefon je uvek i svuda uz vas. Ipak, postoje situacije u kojima se morate bar na neko vreme odvojiti od njega. On se definitivno povremeno mora dopuniti, a ponekad ste i vi zauzeti u toj meri da ne možete pružiti ruku i uzeti ga da biste odgovorili na poziv ili poruku. Za te slučajeve hands-free varijanta razgovora je pravo rešenje.
Uobičajena hands-free rešenja podrazumevaju žičnu ili bežičnu vezu telefona i slušalice u vašem uhu ili korišćenje speakerphone-a. Pri tom je kvalitet glasa sa zvučnika mobilnog telefona obično diskutabilan. Neobičan zvučnik, kao poseban portabl uređaj, koji se koristi za pojačanje zvuka i postizanje kvalitetne reprodukcije glasa, napravljen je i na tržištu prikazan pod nazivom Desk Lips.
Ovaj zvučnik futurističkog izgleda napravljen je u srebrnoj boji i podseća na pečurku. Napaja se baterijama i ima dimenzije 11,2 x 11,2 x 10,5 cm, dok mu je težina 272 grama. Na kraju kabla za povezivanje s mobilnim telefonom nalazi se priključak u obliku štipaljke, koji se jednostavno zakači za mobilni telefon na mestu gde se nalazi njegov zvučnik.
Na taj način, pri uključenoj speakerphone opciji na mobilnom telefonu, audio signal se prenosi do zvučnika s pojačavačem i glas sagovornika koji vas poziva telefonom će u tom slučaju biti znatno kvalitetniji i jači u poređenju s klasičnom speakerphone opcijom na mobilnom telefonu.
Međutim, to nije cela priča o Desk Lips-u. Njegov naziv u prevodu znači „stone usne“. Desk Lips je upravo to na šta njegov naziv ukazuje, jer srebrna „pečurka“ na jednom kraju ima napravljen otvor u obliku usana. I, što je još zanimljivije, pri razgovoru se te srebrne usne pomeraju u ritmu govora. Možda deluje otkačeno, nekome možda čak i smešno, ali će se sigurno naći oni koji će za 35 dolara rado na svom stolu razgovarati sa svojim sagovornikom „srebrnih usana“.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike