Ako se pojavljujete na televiziji…

Dobro, možda i nije baš sigurno da ćete se u nekom trenutku pojaviti na televiziji, ali – nikad se ne zna! Postoje i varijante kada ste zvezda (ili se bar pojavljujete) nekog video-snimka (rođendani, venčanja i slično), ili treba da se slikate za porodični album, ili za školu, sa ostatkom odeljenja… U svim tim prilikama želite da izgledate najbolje moguće: evo trikova kako to da izvedete.

Potpuno prirodno ponašanje i izgled nisu baš uvek dobri u ovakvim situacijama. Kamera uveličava tamne mrlje na koži i podočnjake, tako da je korektor veoma dobrodošao, i to veoma svetao. Dodajte tečni puder (koji mora savršeno da odgovara vašem tenu, a proverite i da li postoji kontrast između boje kože lica i vrata), a preko njega puder u prahu kako biste izbegli pojavu sjaja na koži.

Da biste istakli oči (koje kamera ume da smanji), stavite maskaru, a lepo će izgledati i ruž za usne koji sadrži sjaj (za ovakve prilike mat ruževi nisu baš najbolja ideja). Lepo će izgledati i senke u boji dima. Kad je reč o frizuri, neka bude što jednostavnija; konjski rep i punđe mogli bi da izgledaju previše „oštro i uštogljeno“. Lak za kosu (ako ga koristite) poprskajte samo po prstima, a zatim prođite kroz kosu, inače rizikujete da vam kosa izgleda „zabetonirano“. Ako imate tamnosmeđu ili crnu kosu, neka ne bude glatko začešljana, jer ćete izgledati kao da nosite kacigu.

Prilikom izbora garderobe za ovakve prilike izbegavajte belu (izgleda grubo na snimku) i crnu (pretvara vas u tamnu i bezobličnu masu). Dobre su svetle nijanse; kamera prosto „obožava“ plavu. Teži i grublji materijali će zbog svoje teksture odlično izgledati na ekranima i fotografijama; saten previše sija, a tanka svila „lepi“ se za telo i pokazuje svaku neravninu na koži. Super su majice ili džemperi svetlih boja sa polurolkom. Dobro je da odeća ne bude previše široka.

Ukoliko će vaše pojavljivanje biti pred kamerom, a ne samo na fotografiji, obratite pažnju i na ponašanje. Ispravite leđa i ramena povucite unazad; u „normalnom životu“ tako biste izgledali ukočeno, ali na ekranu to ostavlja dobar utisak. Ako nosite suknju ili haljinu, prekrstite noge, a zatim malo podignite nogu koju ste prebacili i prste usmerite prema podu – jeste malo neudobno, ali tako će vam noge izgledati duge i lepo oblikovane. Ukoliko stojite, prekrstite ruke na stomaku ili ih sklopite ispred sebe – tako „razbijate“ liniju odeće, kamuflirate nesavršenstvo stomaka i ne dovodite sebe u opasnost da previše mlatarate rukama. Trudite se da pred kamerama ne jedete i ne pijete, a batalite i cigarete (njih bi i inače trebalo da izbegavate), jer to izgleda loše i nekulturno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.