Baksuz u ljubavi

Ima onih koji kao da su rođeni pod srećnom zvezdom kad se o ljubavi radi – budu uvek s finim, normalnim mocima ili devojkama, ne bude im slomljeno srce, prosto da im svi pozavide. A ima i onih koji su pravi baksuzi u ljubavi i ne znaju šta tu da urade. Postoji rešenje i za njih!
Ne mislimo sad na onu vrstu baksuzluka da su večito s pogrešnom osobom – to nije toliko baksuzluk koliko konstantno loše biranje. Svakome se može desiti da jednom ili dvaput pogrešno proceni momka ili devojku, ali ako je to konstanta, trebalo bi menjati kompletan sistem izbora. Ovog puta, kad pomenemo baksuzluk, mislimo na raznorazne blamaže koje kao da se stalno istim osobama dešavaju.
Recimo, večito, ali večito, vam se dešava da se izblamirate pred simpatijom ili dečkom/devojkom. Potpuno nehotice nalećete na njih, saplićete ih, kinete im u lice, „pustite goluba“ baš kad su oni u blizini, pocepa vam se odeća na najnezgodnijem mestu onda kad su oni tu da to vide, okliznete se baš pred njima… Ta vrsta baksuzluka. Svaki put hoćete da umrete od blama i razmišljate da prestanete da pokušavate bilo šta sa simpatijom, jer su sigurno svi već uvereni da ste najtrapavija i najsmotanija osoba na svetu. A ko bi još s takvom osobom hteo da bude?
S najsmotanijom osobom na svetu teško da bi neko hteo da bude, to je tačno… Ipak, ne morate biti poznati kao najsmotaniji. Umesto toga, setite se svih tih blamova koji su vam se desili. Zapišite ih, ako treba. A onda se opredelite za one najšašavije i od njih napravite anegdote koje ćete prepričavati u društvu, tako da se svi valjaju od smeha.
Kako će vam pomoći ako svi saznaju za vaše blamove – baš one stvari koje želite da sakrijete? Pa, ako ljude tim anegdotama nasmejete, nećete više biti najmaleroznija devojka ili najmalerozniji dečko u školi – bićete osoba oko koje se svi uvek smeju, u čijem društvu uvek uživaju jer je tako zabavna i uvek ima neku šašavu pričicu da ispriča.
A da se smeju vole svi. Plus, jednom kad vam priđe simpatija jer ne može da odoli zaraznoj vedrini koju širite oko sebe, čak i ako vam se desi neki baksuzluk, neće biti neprijatnog iznenađenja – ionako cela škola zna koje vam se sve šašave stvari dešavaju, pa će i taj maler biti prihvaćen uz smeh i uz mnogo veću toleranciju.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike