U trendu

Bez preterivanja sa samopotamnjivanjem

Nije mali broj tinejdžerki koje vole da izgledaju preplanulo, smatraju da su tako lepše. Ukoliko prirodno ne tamne lako, neke od njih se opredele za samopotamnjivanje kao za relativno najzdraviju varijantu – ali se nekad desi da s tim preteraju.
Ima devojaka koje vole da preko cele godine izgledaju preplanulo; ima i onih koje su zavisne od takvog izgleda, osećaju se veoma nesigurno i manje lepo ukoliko im je koža bleda. A ima i onih koje ne smatraju da i u toku zime moraju da izgledaju preplanulo, ali im bledi izgled u toku leta smeta, a slabo crne, plus i nije zdravo po ceo dan se "čvariti" na suncu. Solarijum može da dovede do preranog starenja kože, pa tako samopotamnjivanje deluje kao zdravija varijanta. Ono to i jeste, samo što, u prevelikoj količini, dovede do nimalo lepog izgleda.
Verovatno ste videli kako to izgleda: devojka dobije krajnje neprirodnu, narandžastu boju kože. Uz to, ta boja se veoma teško skida – preostaje joj redovno tuširanje uz piling, i želja da vreme brže prolazi. Kako se to ne bi desilo, potrudite se da ne preterate.
Kako? Za početak, razmislite da li vam je zaista neophodna preplanula boja kože. Tamna koža nastala samotamnjenjem ne štiti vas od sunca ništa više od svetle kože, tako da to nije razlog. Osećate se nesigurno ako niste preplanule? Ukoliko stalno morate da budete preplanule, delujete nesigurno, slično kao devojka koja nije u stanju da izađe iz kuće nenašminkana. Vaš prirodan izgled je lep; vaša prirodna koža je lepa. Volite sebe takve kakve ste, tada ćete biti najprivlačnije.
Svejedno, baš hoćete da imate tamniju kožu? Pre samopotamnjivanja uradite piling i postupite tačno prema uputstvu na pakovanju kreme. Rezultat treba da bude malo tamnija koža od vaše prirodne; nemojte ići preko toga. Ako je potrebno, pozovite nekog da vam asistira, nekog ko nije opsednut preplanulim izgledom i ko će vam reći da li vam je koža dovoljno potamnela.
Najbolje je, ipak, ako možete da naučite da uživate u svom telu takvom kakvo je, i izgled potpomažete s dovoljno kretanja i zdravom ishranom, a ne hemikalijama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.