U trendu

Bogati klinci iz Dubaija nadmašili klince iz Evrope (foto)

Oni ne moraju da misle na posao, hoće li ga imati i koliko će zaraditi. Njihovi dani prolaze u izležavanju pored bazena, vožnji u skupim autima i helikopterima.

Profil na Instagramu, Rich Kids of Dubai prati ležerne živote neviđeno bogate dece koja žive u Dubaiju i koji troše vrlo ozbiljan novac na luksuz i uživanje, daleko više nego njihovi vršnjaci u Evropi. Za njih je čak i odlazak u McDonald’s ekstravagantan, i tamo se ide u skupom autu i dizajnerskoj odeći.

Uostalom, šta očekivati od bogate dece koja žive u jedinom gradu na svetu koji ima hotel sa sedam zvezdica i kojima je uobičajeno da piju koktele i večeraju u Bur Kalifi.

O njima je reportažu napravio BBC, ali iz malo drukčijeg ugla. Jesu li bogati klinci Dubaija stvarno bogataši, pita se BBC. Priznaju da se svaka objava na društvenim mrežama može svesti na hvalisanje, ali mladi Dubaija su na jednoj potpuno drugom nivou. Priča počinjem sa Muhamedom Džabrijem, poznatijim pod nadimkom Mo Manki, koji redovno objavljuje fotografije luksuznih automobila i još luksuznijih vila.

Problem je što ništa od toga nije njegovo. Poršei i luksuzni Brabusovi terenci samo su deo njegovog imidža, ali u stvarnosti on samo objavljuje stvari kad ga neko zamoli. Pre je on bio samo menadžer raznim popularnim likovima po Dubaiju, ali je vremenom došao na ideju da se i on baci u influencerske vode.

„Pokazujem sve što Dubai ima u ponudi. Ali ja želim da putujem svetom, intervjuišem ljude u različitim hotelima, različitim superautima“, priča on za BBC.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.