U trendu

Da li očekujete previše?

Gledate oko sebe: toliko je njih koji imaju dečka ili devojku, samo ste vi sami! Nije da ste jedini koji nemaju dečka ili devojku, ali ovi drugi koji nemaju dečka ili devojku su ih u nekom trenutku imali. Vas, čini vam se, ljubav zaobilazi u poprilično širokom luku. Želite i vi da budete zaljubljeni, da se držite za ruke sa dečkom ili devojkom, da ih poljubite, da se smejete sa njima i budete srećni, ali vam se nekad čini kao da je neko zapisao: „To se vama neće desiti.“ Nemate ni najblažu predstavu zašto je to tako.

Ukoliko ste se prepoznali u navedenoj priči, postoji mogućnost da je problem u tome što očekujete suviše. Na šta mislimo? Recimo, koliko puta vam se desilo da odbijete komunikaciju s nekim jer vam se ne dopada garderoba te osobe? Njihov imidž (ne mislimo pri tom na narkomane, kriminalce i slično)? Muzika koju slušaju? Boja njihove kose, očiju, građa njihovog tela? Ukoliko je odgovor „nijednom“, bravo za vas! Međutim, ako su vam se takve stvari dešavale, možda bi trebalo da razmislite o tome.

Uzmite list papira i navedite osobine koje bi vaš idealni dečko ili devojka trebalo da imaju. Moguće je da je na vrhu te liste to da vam dečko izgleda kao Orlando Blum u ulozi vilovnjaka Legolasa iz „Gospodara prstenova“ (dobro, bez šiljatih ušiju), ili da vam devojka ima plavu kosu i plave oči, ali to ipak ne bi trebalo da vam bude najvažnije. Teško da ćete uživati sa nekim dečkom ili devojkom samo zbog njihovog izgleda, tako da je bitnije kakve su osobe. Kada sastavite spisak poželjnih osobina, razmislite o njemu – da li je realan? Postoji li uopšte takva osoba na planeti?

Zatim, na drugi list papira, ali slovima iste veličine, napišite šta sve vi možete da ponudite svom dečku ili devojci (duhoviti ste, pa možete da ih nasmejete, umete dobro da slušate i tome slično). Kad završite sa drugim spiskom, uporedite ga sa onim prvim. Da li su oba spiska iste ili makar približne dužine? Ne, ne važi se: „Ja sam car i super sam i najbolja sam osoba na svetu“ preko cele strane.

Ukoliko između ta dva spiska nema nimalo sličnosti, moguće je da bi trebalo da se malo spustite na zemlju. U suprotnom, nikada nećete naći osobu koja je dorasla vašim previsokim očekivanjima – ne samo u ovom gradu i u ovoj zemlji već ni na celoj planeti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.