Dečko vas je varao

Nije nimalo lako kad vas voljena osoba prevari. Još je i teže kad saznate da vas je ta osoba varala duže vreme, a vi ste joj sve to vreme verovali – loše se osećate čak i ako je ta veza gotova. Bilo bi dobro da zbog toga ne postanete nepoverljivi prema svima i ne zatvorite se u sebe.

Recimo, tri godine ste bile s jednim dečkom. To uopšte nije kratko vreme. Veza se završila, a nešto kasnije ste saznale da vas je on od te tri godine čak dve varao. Iako je veza gotova, osećate se užasno povređeno i poniženo, boli vas to, i dođe vam da više nikad ni sa kim ne izlazite. Kako je mogao to da vam učini? Uz to, pitate se da niste vi tu nešto skrivile, možda ste vi te koje ne valjate, možda niste ni zaslužile bolje.

Jedno odmah da vam kažemo: ne, niste vi krive. Niti ste krive što vas je on varao (možete da budete krive isključivo za ono što ste same učinile, a ne za ono što je učinio neko drugi), niti ste krive što ste mu verovale. On je taj koji je kriv što vas je varao, i on je kriv što je zloupotrebio vaše poverenje, umesto da ga tretira kao dragocenost i da pazi da ga ne izgubi, što bi bio normalan postupak.

I, šta dalje? Veliki problem s ovakvom situacijom je što vas može navesti da se zatvorite u sebe i da više nikom ne verujete, a tako propuštate mnogo toga lepog u životu. Da se to ne bi desilo, budite hrabre. Kao što, kad padnete s bicikla, ne treba da odustanete od vožnje, već da se ponovo popnete na njega (ako niste previše povređene, tada sačekate da povrede zarastu) i da nastavite da vozite, tako ne treba ni da odustanete od lepih odnosa s drugima ni od toga da im verujete.

Šta to konkretno znači? Da odmah treba da otrčite i da nađete novog dečka? Ne, prerano je za to. Ali, treba da se upoznajete s novim ljudima, da se družite s njima. Takođe, nastavite da se družite i s dragim prijateljima. Tako ćete se osećati bolje i smanjiće se strah da nikome ne smete da verujete – eto, ima u vašem životu puno divnih ljudi kojima možete da verujete, koji vas podržavaju, koji vas ne bi povredili. Uživajte u njihovom društvu dok vam se malo ne povrati samopouzdanje, a tada će već naići i neko drugi, neko dovoljno vredan da zasluži tako divnu devojku kao što ste vi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.