Dosađuju se pa vam šalju poruke

SMS poruke koje razmenjujete s prijateljima mogu da budu super – ima kada možete sate i sate tako da provedete, ćaskajući s prijateljima putem poruka. Međutim, ume da bude nezgodno kada neko nastavlja da vas zasipa porukama i onda kada biste vi radili nešto drugo.
Recimo, proveli ste sat ili dva izležavajući se na krevetu i razmenjujući SMS poruke s prijateljem ili prijateljicom. I super je bilo, ne znate ni sami koliko ste se puta nasmejali, o kakvim ste sve sitnicama i "krupnicama" pričali, tih sat-dva su vam samo tako proleteli. I, završili ste sa razmenom poruka, i sad biste radili nešto drugo. A toj osobi je i dalje dosadno, iako više nema šta da vam kaže. Tada počne da šalje besmislene poruke, smajlije, bilo šta što joj padne na pamet, samo da nekako nastavi ćaskanje.
Šta tada? Jeste, bilo je lepo, ali sada već nije, ne kada ni vi ni ta osoba stvarno više nemate šta da kažete. Plus, vama se sad radi nešto drugo, slušali biste muziku, igrali neku kompjutersku igru, surfovali internetom, čitali neku knjigu, gledali film ili seriju, izašli malo da se prošetate, navalili na frižider (veliko pakovanje sladoleda, možda?), otišli da se vidite s nekim… To vam je super prijatelj ili prijateljica, ne želite da budete grubi, ali ne želite ni da nastavite ćaskanje kad nemate šta više da pričate. Ako isključite telefon, nećete videti poziv ni poruku ni od nekog ko bi imao šta da vam kaže, a ako samo ignorišete poruke te osobe, mogli biste da je uvredite, što ne želite.
Moguće rešenje bilo bi da joj pošaljete još jednu poruku. Nešto u ovom stilu: "Slušanje muzike, gledanje filma ili serije, čitanje knjige, igranje na kompjuteru, surfovanje, jedenje sladoleda, izlazak…" Na taj način, bez bilo kakve direktne uvrede, podsećate tu osobu da ima onih koji znaju kako da upotrebe slobodno vreme, dajete joj nekoliko predloga šta bi mogla da radi, i saopštavate joj da sad imate u planu da radite nešto drugo, nešto što nije razmena SMS poruka (ukoliko joj samo poručite, recimo, da idete sada da jedete sladoled, mogla bi da vas ispituje koji sladoled, kakav je, i da nastavi s porukama).
Probajte, ako nemate bolju ideju! Nije uvredljivo, a moglo bi da pomogne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.