U trendu

Neuzvraćena ljubav

Ljubav je divna – onda kada je uzvraćena. A kad nije, razočaranje može da bude izvor velikog bola. Ipak, ne treba tek tako odustati, naročito ne ako vaša simpatija i ne zna šta osećate prema njoj. Bolje je makar nešto pokušati, tako barem kasnije nećete prebacivati sebi: "A zašto nisam…"
Zaista je grozan osećaj kada nekog volite, a ljubav vam je neuzvraćena – neretko tada provodite puno vremena sanjareći o tome šta bi bilo kada bi i ta osoba vas volela, kako bi vam lepo bilo… Mada nema nikakve štete od malo sanjarenja, naprotiv, može vam prijati, a i pomoći da prebrodite neke teške trenutke, ipak se ne bi trebalo zadržati samo na tome, već valja krenuti u akciju.
Razmislite šta je to što stvarno osećate. Neretko, ako nemate dovoljno iskustva, možete ljubav pomešati s nečim drugim. Recimo, ta osoba vam se samo dopada, ali niste stvarno zaljubljeni u nju. Ili vas ta osoba samo fizički privlači. Možda ste na neki način opsednuti njom (u ovakvoj situaciji najčešće o toj osobi kao takvoj ne znate skoro ništa – a kako možete voleti nekoga o kome ništa ne znate?). Ako se radi samo o dopadanju ili fizičkoj privlačnosti, cela stvar, čak i ako bi vam uspelo da budete s tom osobom, najverovatnije ne bi dugo potrajala; ako se radi o opsednutosti, to je već nešto nezdravo, od čega bi trebalo odustati.
Jeste zaljubljeni, ali vaša simpatija o tome nema pojma? Stavite joj do znanja šta osećate prema njoj. Ne morate otvoriti srce pred njom i izraziti joj obožavanje, ali joj možete na neki način staviti do znanja da vam se sviđa i da biste je rado bolje upoznali. Jeste da ćete prilaženjem biti ranjivi, ali vam ono daje priliku da možda budete sa simpatijom, dok tu priliku, ako nastavite da ćutite i krijete šta vam je u srcu, sigurno nećete dobiti. A ukoliko se ispostavi da simpatija grubo reaguje na to što ste joj rekli da vam se dopada, onda vas nije vredna, i bolje bi bilo zaboraviti je.
Zaljubljeni ste, osoba u koju ste zaljubljeni to zna, ali nije zainteresovana? Možete pokušati da zadobijete njenu ljubav – saznajte šta voli, šta ne, lepo se ponašajte prema njoj, pružite joj priliku da vas bolje upozna… Moglo bi da upali. Ipak, ne zaboravite da nije moguće odabrati u koga ćete se zaljubiti (da jeste moguće, vi sami biste odabrali nekoga ko vas već voli, zar ne?), niti ikoga možete naterati da vas voli – ako ne ide, ne ide. Sve što vam tada preostaje jeste da odbolujete neuzvraćenu ljubav, da nastavite da uživate u onome u čemu ste uživali i pre nego što ste se zaljubili (prijatelji, porodica, interesovanja – niste počeli da postojite tek kad ste se zaljubili), a jednog dana ćete (garantovano!) upoznati nekoga ko će vam ljubav uzvratiti. Zapravo, upoznaćete više takvih osoba i imaćete mnogobrojne srećne trenutke s onima koji vas vole i koje vi volite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.