Drugarica pojma nema, šta da radite?

Postoje devojke koje će da sažaljevaju svoju dragu drugaricu. Simpatična je ona, dobra je, ali pojma nema ni o čemu, tako je neiskusna! Takav stav je nadmen i bilo bi dobro izbegavati ga – da i ne spominjemo da to da drugarica baš ni o čemu pojma nema jednostavno nije tačno.
Moguće je da ta drugarica pojma nema o momcima, nikada nije imala dečka, nikada se nije poljubila, o vođenju ljubavi da i ne govorimo. Moguće je da nikad nije probala da pije alkoholno piće ili da popuši cigaretu. Možda nema pojma o trendovima, o modi, uopšte se ne razume u brendove. A ni najnoviji hit vaše omiljene pevačice još uvek nije čula. I šta s tim?
Kad za nekoga kažemo da ni o čemu pojma nema, najčešće pod tim podrazumevamo da nema pojma o stvarima koje nas zanimaju – i pri tom zaboravimo da ta osoba, sasvim moguće, mnogo zna o stvarima o kojima mi ama baš ništa ne znamo, pa nas svejedno ne posmatra s visine niti smatra da smo neznalice. Drugarica s početka priče možda i ne sluša današnje hitove, već klasičnu muziku, u koju se odlično razume. Možda je čitanje knjiga ili pravljenje skulptura ili neki sport ili slikanje ili šta već znatno više zanimaju od mode i brendova ili od momaka (neki ljudi se znatno kasnije od drugih uopšte zainteresuju za ljubavne veze) – i o tome zna puno, dok prijateljica koja je posmatra s visine jer jedva razlikuje "ribok" i "najke" o tim stvarima ne zna maltene ništa, niti je zanima da nauči.
Ukoliko neka osoba nema ista, pa ni približno slična interesovanja kao vi, i gomila stvari koja vas zanima nju ne interesuje, to može da bude razlog da se s njom manje družite (pretpostavljamo da ipak imate neka zajednička interesovanja, niste valjda s njom samo zato da biste se hvalile kako puno znate o svemu a ona pojma nema), ali ne i da je posmatrate s visine niti da smatrate da ni o čemu pojma nema – vrlo je verovatno da ta osoba zna sve i svašta, samo što se vi za te stvari ne interesujete, pa vam ni njeno poznavanje tih stvari nije poznato. Pokušajte da se zainteresujete za to što nju zanima; moguće je da ćete otkriti da su to lepe i zanimljive stvari, a ako ništa drugo, barem ćete naučiti nešto novo. Naravno, tu "neuku" drugaricu možete, ako ona to želi, da podučite onome što znate – prijateljstvo je najzanimljivije ako možete da učite jedna od druge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.