U trendu

Drugarica vas je napustila da bi bila s „facama“

Lepo je misliti da će prijateljstvo trajati večno, ili da će, ako i ne potraje večno, razlog za prekid biti nešto ozbiljno i važno. Ne ispadne uvek tako – razlog za prekid prijateljstva može da bude i nešto što vam deluje potpuno bezvezno, kao primer iz naslova.
Recimo, bilo vas je tri. Tri super drugarice koje uživaju zajedno, pričaju o svemu i svačemu, pomažu jedna drugoj… A onda je jedna odlučila da se druži s nekim drugim ljudima. S onima koje smatraju "facama". I ne samo to, da je to u pitanju, moglo bi da boli, ali ako hoće da se druži s nekim drugim, neka je, nego je počela i vas dve da vređa. Rekla vam da neće više da se druži s vama jer ste dosadne i nikakve, želi da bude sa svojim novim, popularnim prijateljima. Vama to deluje smešno – ako su prijatelji dobri, kakve veze ima da li su "face" ili nisu? Uz to, neretko čujete šta sve ti njeni novi "prijatelji" pričaju o njoj iza leđa, i to što čujete nije nimalo pohvalno. Vama dvema nikad ne bi palo na pamet da takve stvari pričate o drugarici, a, eto, ona je vas odbacila zbog takvih. I još, kad razgovara s vama, ponaša se kao da vam nikad ništa ružno nije rekla i kao da je i ona sad "faca" pa zbog toga treba da mislite da je super.
Ovakve stvari se dešavaju; nisu čak ni retke. Vi tu ne možete mnogo da učinite. Ako ona želi da se druži s popularnima, a ne s vama, ne možete je naterati da bude s vama. A i zašto biste? Ne samo da vas je vređala – nije prijatno kad vas iko nazove dosadnima, a još je i gore kad to uradi neko ko bi trebalo da vam je draga drugarica, kome verujete – već joj nije palo na pamet da vam se zbog toga izvini. Ona ima pravo na svoje mišljenje o vama, ima pravo da vas smatra za dosadne, ali je nepristojno da vam to i kaže, i krajnje bezobzirno da i ne razmisli o tome da bi vas njene reči mogle povrediti.
Najbolje u takvoj situaciji jeste da se držite dalje od nje. Očigledno je da vam nije dobra drugarica, a to što joj novi "prijatelji" pričaju iza leđa je njen problem. Ako joj se tako dopada, njena stvar. Moguće je da će jednog dana shvatiti da je odabrala pogrešne ljude da se s njima druži; moguće je i da će shvatiti kakve je drugarice odbacila. Ukoliko bude htela da se ponovo druži s vama, na vama je da odlučite hoćete li to prihvatiti, a u međuvremenu je najbolje da zaboravite na nju i da uživate u lepom prijateljstvu koje imate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.