Dva dečka i devojka

Budimo iskreni: tinejdžerke često maštaju o situaciji u kojoj bi morale da biraju između dvojice momaka. Vidite, ništa nije romantičnije od dva dečka koja se bore oko jedne devojke. No, poznata je izreka: „Pažljivo biraj svoje želje – mogle bi se i ostvariti.“ Izbor između dva dečka može vam jako iskomplikovati život.

Upoznate nekog do koga vam je zaista stalo, ali on ne oseća isto što i vi. Ipak, nekako uspete da izgradite prijateljstvo. Potom nađete divnog dečka i iskreno ga zavolite, a onda otkrijete da je dečko koji vam se dopadao (sada, praktično, jedan od vaših najboljih prijatelja) lud od ljubavi za vama. Tu nema mnogo pomoći – oduvek ste to želele, pa se pitate kako bi bilo da se ta romantična priča razvije. Međutim, prava dilema je: kakav je zapravo izbor između dvojice mladića?

Prvi scenario: dopadaju vam se dva dečka, i obojica su zainteresovana za vas

U ovoj situaciji uzmite u obzir nekoliko stvari. Prvo, kako se ti momci ponašaju prema svojim prijateljima? Ako se momak idiotski ponaša prema svojim ortacima, verovatno neće biti mnogo drugačiji ni prema vama. Drugo, kojom brzinom menja devojke? Ukoliko budete izabrali dečka koji je promenio pet devojaka u poslednja dva meseca, bićete samo broj šest – ništa više. Treće, koji je sličniji vama? Naravno, dečko ne treba da bude vaša kopija u muškom obliku (bilo bi suviše dosadno), no ako imate malo toga zajedničkog, vrlo brzo nećete znati ni o čemu biste razgovarali.

Drugi scenario: imate dečka, ali vas je zainteresovao drugi momak, koji ne krije da mu se dopadate

Razuman savet bi bio: držite se svog dečka, ali nećemo vam to reći. Ovo je zaista komplikovana situacija. Prvo, koliko ste dugo sa sadašnjim dečkom? Velika je razlika između dve nedelje ili godine dana. Naprosto, duga veza potvrđuje koliko ste kompatibilni. Drugo, da li vam se drugi dečko dopao samo zato što znate da se vi njemu dopadate? Ako je tako, odmah odustanite od njega. Cela zbrka će vam doneti samo nepotrebnu patnju. Treće, kako se svaki od njih dvojice ponaša prema vama? Ako se vaš dečko ne ponaša kako dolikuje, ne postoji nijedan razlog da ostanete pored njega. Međutim, ukoliko se drugi dečko loše ponaša prema vama (ili prema drugim ljudima), ne trčite mu u zagrljaj. Četvrto, koliko su njih dvojica bliski? Ako su dobri prijatelji, teško da će se s vama „smuvati“ dečko čijeg ste ortaka upravo ostavile. Peto, koliko dugo se novi dečko interesuje za vas? Možda je samo primetio kako imate srećnu vezu, pa iz njega zapravo progovara zavist.

Treći scenario: „smuvali“ ste se sa dva dečka istovremeno i ne možete da izaberete

Recite istinu obojici. Ako jedan bude odlučio da vas i dalje želi, prava ste srećnica. Izgleda kao laka odluka, zar ne? Kako ste dospeli u takav haos, to samo vi znate, ali momci ne zaslužuju da igrate prljave igre, kao što nijedna devojka ne zaslužuje da se dečko prema njoj ponaša kao prema krpi. Ako ste još uvek razapeti između dva dečka, poslušajte svoje srce. Uradite ono što će vas učiniti srećnom, ali ne odugovlačite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.