Da li je slagao da ima devojku?

U ljubavi mogu da se dese svakakve nezgodne stvari, a jedna od prilično nezgodnih jeste kad ne znate da li se dopadate svojoj simpatiji, imate li šanse, osećate se jako zbunjeno jer vam se čini da ste dobili pomešane signale. U takvoj situaciji, pomaže ako se držite signala koji deluju jasno.
Recimo, sviđa vam se jedan dečko, ali niste imale hrabrosti da mu same priđete, već ste zamolile drugaricu da ga pozove da izađe s vama. Drugarica je to i učinila, i on je rekao da će razmisliti o tome. Nekoliko dana kasnije, kod druge drugarice se raspitujete da li taj dečko negde četuje pa da možete da pričate s njim, ona vam kaže da će ga zvati i pitati, vi sedite, plašite se, svaki sekund vam traje kao godina… Konačno, drugarica vas opet pozove, kaže vam da mu je rekla za šta ste se raspitivale, i da je on rekao da ima devojku. I vi sad ne znate šta da mislite, prvo kaže da će razmisliti o izlasku s vama, onda da ima devojku, šta da radite? Da li je slagao da ima devojku? Šta pokušava?
Moguće je da je taj dečko sve vreme bio iskren, da nije imao devojku kad je rekao da će razmisliti o izlasku s vama, i da se u međuvremenu "smuvao" s nekom. A moguće je i da je lagao, ili da od starta nije bio zainteresovan za vas, a rekao je da će razmisliti da ne bi direktno odgovorio sa: "Ne". Međutim, ništa vam ne pomaže da se premišljate o tome šta je u toj stvari istina.
Ono što znate jeste to da vas je taj dečko odbio, odnosno, osim ako vas drugarica nije slagala, odbio je da vam odgovori da li četuje pa da pričate s njim. Da je želeo komunikaciju s vama, neku komunikaciju, mogao je da vam kaže koji čet koristi ili, ako ne koristi nijedan, da vam kaže to. Ali nije to učinio, odbio je da vam pruži informaciju koja bi vam pomogla da uopšte razgovarate s njim, što znači da nije zainteresovan čak ni za razgovor s vama.
Znamo, boli kad neko ko vam se dopada neće čak ni da razgovara s vama. Međutim, to vam makar govori jedno: on nije zainteresovan za vas. Ni za obično četovanje ili razgovor, a kamoli za nešto više. I, šta sad? Dobro bi bilo da neko vreme sebe okupirate različitim zanimacijama – druženje s prijateljima, filmovi, muzika, knjige, hobiji ako ih imate, možete i da se usredsredite na učenje – jer ćete tako manje misliti na tog momka, i da čekate da vas interesovanje za njega prođe. A proći će, verujte – i onda ćete moći da se zainteresujete za nekog drugog, za nekog ko neće odbiti čak i da razgovara s vama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.