U trendu

Francuski poljubac, uh!

U životu svakog tinejdžera (neki malo i porane s tim, a neki i okasne – to je sve u redu, jer svi idemo tempom koji nam odgovara) dođe i taj trenutak: prvi „filmski“, iliti, „francuski“ poljubac; ljubljenje sa jezikom, kako ga još nazivaju. Kada na filmu vidite dvoje kako se tako ljube, vidite da u tome uživaju – ali to je film, oni glume, ne možete znati da li stvarno uživaju ili ne.

Kada dođe i taj trenutak u vašem životu, najčešća reakcija je, verovali ili (ukoliko niste isprobali) ne, gađenje – koje uglavnom nećete pokazati da ne biste povredili dečka (devojku). Onda se pitate: da li je sa vama sve u redu? Vaši prijatelji i prijateljice to već rade, izgledaju kao da uživaju, niko od njih vam nije rekao da je to nešto gadno… Da li ste vi normalni? Možda je problem u vama?

Odmah da vas umirimo: sa vama je sve u redu. Zaista je mali broj ljudi koji zaista uživaju u svom prvom „francuskom“ poljupcu. To je veoma intimno iskustvo i veoma, pa, mokro, i nešto za šta, ma koliko to iščekivali, jednostavno niste sasvim spremni kad do toga dođe. Malo koji tinejdžer je spreman za tu naglu, iznenađujuću i zaista veliku količinu intimnosti.

Ipak, razloga za brigu nema. Nakon izvesnog vremena, jednostavno naučite da se opustite i da uživate u takvom ljubljenju. Međutim, zašto vam niko nije rekao da će tako biti? Zašto, kad pitate drugaricu kako je njoj kad se „francuski“ ljubi, ona kaže da joj je divno i eventualno kaže da joj je na početku bilo malo čudno? Jednostavno: s vremenom, kako učite da uživate u „francuskom“ poljupcu, zaboravljate na osećaj nelagodnosti koji ste nekad imali. Naučite da zaista uživate u tome i toliko vam je lepo da početni osećaj nečega neprijatnog izbledi, a ono što od tog starog osećaja ostane jeste sećanje da niste odmah u tome uživali onako kao sad.

Dakle, samo hrabro! Taj prvi osećaj neprijatnosti je nešto sasvim normalno i s vremenom će proći – a tada ćete zaista uživati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.