U trendu

Holivudske fitnes ludorije (1)

Sport nije samo nešto što se upražnjava zbog zdravlja, ili zato što vam jednostavno prija i zabavno vam je, ili bar za mnoge sport nije samo to – za mnoge je sport (to jest, izbor sporta) i stvar mode. Ne radi se samo o trendi opremi, članstvu u prestižnim klubovima (sa odgovarajućom članarinom) i praktikovanju sporta koji se tradicionalno smatra elitnim; ima onih koji upražnjavaju i neke egzotične aktivnosti, a onda im pripišu etiketu sporta. Evo nekih takvih aktivnosti i koje zvezde se „lože“ baš na njih – izgleda da su im dosadila stereotipna vežbanja kao aerobik, trčanje, joga…

Kardio-striptiz, iliti, strip-aerobik: kao što i ime kaže, to je mešavina aerobika i striptiza. Prvo se radi klasično aerobik zagrevanje, a zatim se prelazi na vežbe koje veoma liče na striptiz (uz dodatke strečinga i bodi šejpinga, i bez skidanja), uz upotrebu rekvizita kao što su stolica i šipka. Ovaj „sport“ se jako dopada Dženifer Aniston i Britni Spirs, a ranije su ga „trenirale“ i Kristina Agilera, Paris Hilton i Kristina Eplgejt. Sigurno je da im koristi, jer pored toga što znatno povećava kondiciju i zateže stomak i zadnjicu, odličan je i za srce i krvotok.

Cirkuske veštine: zapravo, mešavina gimnastike i cirkuskih veština – naučite nešto akrobatike, rad na trapezu i trampolini. U ovakvim treninzima uživa Sara Džesika Parker; priča se da je dosta dobro ovladala tehnikom rada na trapezu. Ovaj „sport“ odlično oblikuje mišiće, plus povećava snagu i pojačava koordinaciju pokreta i izdržljivost.

Vojni kamp: jeste li gledali domaći reality show „Može biti samo jedan“? Ovaj program intenzivnih vežbi, baziran na principima rada u američkim vojnim kampovima, dosta liči na to – prelaz sa jedne vežbe na drugu, bez pauze, i forsiranje sopstvene snage dok se ne srušite od iscrpljenosti. Drugačije rečeno, bezbroj sklekova i trbušnjaka. Najpoznatiji fan ovakvog treninga je Hajdi Klum. Dobra strana ovog „sporta“ je što povećava izdržljivost, jača muskulaturu i poboljšava rad srca, plus su rezultati stvarno brzo vidljivi, a loša strana je ta što početnici (čitaj: oni bez kondicije) nemaju teoretske šanse da se bave ovom aktivnošću duže od nekoliko minuta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.