Imate dečka, a sviđa vam se drugi

Kada ste tinejdžer, veze su vam prilično nova stvar (onima koji su izuzetno stidljivi veze mogu da budu nova stvar i nakon tinejdžerskih godina). Tako se može desiti da se u vezi nađete u situaciji koja vam baš i nije najjasnija; ne razumete šta znači što se osećate tako-i-tako. Naravno, kad ne razumete šta vam se dešava, teško je smisliti šta bi bilo najbolje da uradite povodom toga, zar ne? Zato smo tu mi da vam pomognemo. Primer zbunjujuće situacije: već neko vreme ste u vezi s dečkom koji vam je jako simpatičan i s kojim vam je veoma lepo – ali u poslednje vreme primećujete da vam se sve više i više dopada neki drugi dečko. Šta sad tu da radite?

Ovo je prilično zbunjujuća situacija. Dok ste s dečkom, svakako da ne treba počinjati ništa s nekim drugim, jer bi to bila prevara – ali, joj, vama se taj drugi dečko baš sviđa! Simpatičan vam je i vaš sadašnji dečko, lepo vam je s njim, nikada se ne svađate, super se družite… Kako se opredeliti? Da se opredelite morate; nemojte ni da pokušavate da sedite na dve stolice – ono što se tada redovno dešava jeste da padnete sa obe.

Ono što treba da učinite jeste da pažljivo razmislite šta tačno osećate prema svakom od tih momaka. Da li svog dečka i dalje jako volite, ili vam je s vremenom postao više nešto kao ortak, neko s kim vam je super i prijatno i kome beskrajno verujete, ali koga više zapravo i ne vidite stvarno kao dečka? A šta je s momkom koji vam se dopada? Da li vam je u vezi bilo već pomalo dosadno, a uz tog momka ste osetili „dašak svežine“, nakratko se „zablenuli“ u njega – ili je to ipak ozbiljnije?

Ako ste neodlučni, ako ni sami niste sigurni šta tačno osećate, može da pomogne da neko vreme ne radite ništa – da sačekate malo. Može da bude da je dopadanje koje osećate za tog drugog momka nešto kratkotrajno, nekim gestom ili ponašanjem vas je oduševio, ali ne želite zaista da budete s njim – ako sačekate i ta „zablenutost“ u njega prođe, znači da je bilo samo nešto kratkotrajno i da ste dobro postupili što ništa ishitreno niste uradili. Ako vam se i dalje jako dopada, e, pa, to je već nešto drugo.

U tom slučaju vrlo je verovatno da vi svog dečka zapravo više i ne vidite kao dečka, samo vam je teško da to priznate samoj sebi, jer je on tako dobar prema vama i jer se nikada ne svađate. Ako ga više ne vidite na taj način, to bi trebalo i da mu kažete – zaboleće ga (možda ne onoliko koliko se bojite, možda i on vas sada više vidi kao drugaricu, ali nije znao kako to da vam kaže), ali manje nego ako ga lažete i zavaravate. Nakon toga sledi raskid, a posle toga… Posle ste slobodni i možete bez griže savesti da uživate s momkom koji vam se toliko dopada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.