Joj, odbijanje! (2)

  • Volite sebe. Verovali ili ne, to što se ne sviđate jednoj osobi ne znači da ste užasna osoba koja nije vredna ljubavi. Jasno, njeno mišljenje je prilično bitno u ovom momentu, ali ne zaboravite da je to samo jedna osoba od mnogo drugih na planeti. Najvažnije je ono što mislite o sebi. Sigurno postoji neko ko vidi kako ste divni i lepi, a sigurno je i da ćete se sresti.

    Očekujte nove ljubavi. Čuli ste za izreku o tome da ima još puno riba u moru? E, pa istina je! Najbolji način da prebolite nekoga jeste to da se fokusirate na novu osobu – potražite novu ribu. Oko vas ima mnogo ljudi koje niste ni upoznali, a oni, verovatno, mnogo više zaslužuju vaša osećanja.

  • Ne gubite poverenje u prijatelje i odrasle. Ako se osećate stvarno loše, ako je vaše samopouzdanje uništeno i ne znate kako da krenete dalje, pričajte o svojim osećanjima sa prijateljima, roditeljima, osobama od poverenja… Pokušajte da im objasnite šta se dogodilo i kako se osećate. Zajedno ćete pronaći način da se ponovo osetite dobro i da budete sigurni u sebe. Uostalom, odrasli uvek imaju svoje priče o bivšim ljubavima. Mogu vam pomoći da shvatite kako stvari s vremenom postaju bolje, iako vam se čini da nikada neće biti tako.

  • U svemu što se dogodilo postoji i pozitivna strana. Molim? Odbijeni ste i to može biti dobro? O, da. Razmislite malo: nema više besanih noći u kojima ste se pitali šta on/ona misli o vama. Sad znate, pa čak i ako to nije odgovor kojem ste se nadali – bolje je saznati ga pre nego kasnije. Pored toga, razmislite o vremenu i energiji koju ste utrošili fantazirajući o toj osobi. To vreme i energija ponovo su samo vaši!

  • Konačno, normalno je da se osećate pomalo depresivno posle lošeg emotivnog iskustva. Ali ako shvatite da ste duboko nesrećni više od nekoliko nedelja zaredom, možda je u pitanju ozbiljna depresija. Želite li da saznate nešto više o tome, pratite tekstove u kojima ćemo pisati o toj temi.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.