Kad devojka kratko odgovori

U vezi su najčešće momci ti koji su manje pričljivi. Nekad se desi i da devojka da kratak odgovor, što momku ume da bude olakšanje ako je devojka inače jako brbljiva, ali bi, zapravo, pametan dečko trebalo da se tada zapita da li je sve u redu.
Nisu sve devojke brbljive, baš kao što ni svi momci nisu ćutljivi – reći da jesu bila bi besmislena generalizacija. I ako devojka koja i inače ne priča mnogo daje kratke odgovore, tu nema ničeg neobičnog. Međutim, ako devojka koja obično voli da priča na neko pitanje da sasvim kratak odgovor, naročito ako pri tom izgleda kao da je nešto muči, a kratak odgovor tipa „da“ bude na pitanje: „Da li je sve u redu?“, momak će dobro uraditi ukoliko ne ostavi stvari na tome.
Za veliki broj momaka uobičajeno je da, kada imaju neki problem, ne vole da pričaju o tome; žele da ih svi puste na miru da sami smisle šta će s tim (neće uvek biti tako, ali često hoće). Devojke znatno češće žele da pričaju o onome što ih muči – ne samo zato što traže pomoć u rešavanju problema, često se uopšte ne radi o tome, nego se jadaju i razmišljaju naglas i žele da ih neko pri tom sasluša. „Neko“ se u ovom slučaju odnosi na njihovog dečka.
Ako želi da priča, zašto to ne učini? Zašto samo kratko odgovori? I uz to daje odgovor koji nagoveštava da joj nije do priče? Devojka tako postupa jer želi da je momak nagovara da mu ispriča šta je muči. Želi da bude sigurna da će je on saslušati, da je neće ignorisati dok mu priča.
Da li to znači da ona smatra da je njen dečko inače ignoriše, da nipodaštava njeno mišljenje, da je neosetljiv? Ne, takav devojčin postupak može da nema ama baš nikakve veze s tim kakav je njen sadašnji momak. Sasvim je moguće da je u ranijim vezama osećala da je momci ne slušaju, da ne može stvarno da komunicira s njima, i njen sadašnji dečko plaća cenu toga, baš kao što se i devojkama može desiti da plaćaju cenu toga što je njihov dečko pre bio sa, recimo, devojkom koja ga je stalno lagala, pa je sad nepoverljiv.
I, šta momak da učini ako mu se čini da njegovu devojku nešto muči, ili je samo pita kako je, a ona mu neuobičajeno kratko odgovori da je sve u redu? Neka pokuša, pažljivo, da je nagovori da mu kaže nešto više. Ne treba preterati s insistiranjem, jer njoj možda stvarno nije do priče, ali bi bilo dobro staviti joj do znanja da ste tu za nju, i da ćete je pažljivo saslušati ako želi nešto da vam kaže.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.