Kada odgovoriti na SMS poruku

Postoji veliki broj pravila o ljubavnim vezama; pravila tipa kada prvi put pozvati dečka, kada se poljubiti, kada mu poslati odgovor na SMS poruku dok ste još na početku veze… Neka od tih pravila su besmislena, jer se radi o stvarima za koje pravila ne funkcionišu, kao što je prvi poljubac, a neka su jednostavno previše restriktivna.
Recimo, pravilo o tome kada dečku s kojim ste manje od nedelju dana u vezi da odgovorite na SMS poruku. „Zvanično pravilo“ (ne znamo ko ih smišlja, samo ih negde čujete kao „pravu stvar“) jeste da, ako vas ništa svojom porukom nije pitao, ne treba ni da odgovarate, a ako jeste nešto pitao, s odgovorom treba da sačekate pola dana, da bi on mislio da imate jako uzbudljiv život i ne stižete ranije da mu odgovorite. Ovo pravilo će vam pre doneti probleme nego dečka koji postaje lud za vama.
Naime, ako ne odgovorite ništa, dečko bi mogao da pomisli da ste zapravo nezainteresovani – on vam nije bitan ni koliko da mu pošaljete porukicu. A ako odgovorite nakon pola dana, mogao bi da pomisli ili da se igrate s njim (nekim momcima, onim koji i sami vole takve igrice, to bi moglo da se dopadne, ali takva veza obično postane nadigravanje, i tu ne bude nešto mnogo ljubavi – zabave može da bude, ali ljubavi slabo), ili da nemate vremena za njega. Ukoliko se još neki put ponovi da on na vaš odgovor čeka pola dana, lako se može desiti da zaključi da ste vi devojka s toliko uzbudljivim životom i toliko mnogobrojnim obavezama da definitivno nemate vremena za njega – i da potraži devojku koja ima vremena.
Onda, kada je zapravo najbolje odgovoriti? U roku od pola sata nakon što vam je poruka stigla. Nemojte da odgovarate odmah, ne zbog „udaranja čežnje“, nego dajte sebi deset minuta da smislite šta ćete odgovoriti a da se posle toga ne pokajete (zamislite samo da mu pošaljete nešto suviše vatreno, a on se isprepada – i vama bi bilo čudno da posle nekoliko dana veze dobijete jako strastvenu poruku, zar ne? – ili, još gore, pokaže vašu poruku nekom ortaku, u stilu: „E, vidi s kakvom sam lujkom“, ili vašu poruku na neki drugi način vidi neko kome nije namenjena).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.