U trendu

Kovrdžava kosa na kampovanju

Tokom leta obično se nekud otputuje, bilo s roditeljima, bilo s društvom. Ako odete nekud gde je vlažno, kosa vam je prirodno kovrdžava, tamo gde ste otputovali ste na kampovanju ili u nekoj drugoj avanturističkoj (bez struje) varijanti, izlaženje na kraj s kosom može da bude nezgodno, mada ipak nije nemoguće.
Šta je problem s kovrdžavom kosom? To što će se još više "ufrćkati" i početi da liči na žbun, a vi nemate pri ruci neko sredstvo za ispravljanje kose, kao što je pegla za kosu (čak i ako ga imate, a nemate struju, nije vam od neke pomoći). Šta tada, ako ne želite da izgledate kao da na glavi imate gnezdo ili žbun? Postoji više mogućnosti.
Jedna od najočiglednijih je da, što je moguće češće, kosu nosite podignutu i skupljenu. Da li u konjski rep, punđu, ili ćete uz pomoć mame ili drugarica napraviti komplikovaniju frizuru, nebitno je. Glavno da je skupljena i podignuta. Tako se "žbunovito" stanje neće primećivati, plus će vam na letnjoj vrućini i te kako prijati to što vam je kosa sklonjena s vrata pa se ne lepi za njega čim se oznojite – a uz mešavinu toplote i vlage znojićete se stalno.
Još jedno prilično očigledno rešenje je da ponesete bar jednu, a po mogućnosti više njih, lepih marama kojima ćete pokriti kosu. Uz maramu dobrog izgleda bićete "kul", vaša kosa neće imati prostora za divljanje, a veći deo "gnezda" biće pokriven.
Ponesite sa sobom hidrirajuća sredstva za kosu (što vam je kosa inače suvlja, to će više da "divlja" u vlažnom okruženju, pa će da pomogne ako je redovno hranite hidrirajućim pakovanjem ili regeneratorom), kao i ona koja "smiruju" kosu. I upotrebljavajte ta sredstva prilikom svakog pranja (dobro, ne baš pakovanje svakog dana).
Šnale i šnalice: koliko god da ih imate, nabavite još – i ponesite ih sve. Biće vam od velike pomoći prilikom kroćenja kose, a možete i da eksperimentišete s raznim zanimljivim frizurama.
Lepo se provedite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.