U trendu

Krije da ste je povredili

Jedan od postupaka devojaka koji mogu da izlude momke jeste kad je očigledno da je ona povređena, a neće da im kaže šta joj je. Momci se tada osećaju bespomoćno – žele da pomognu, a nemaju ni najblažu predstavu kako to da učine.
Ukoliko to učinite svom dečku, on će se osećati grozno, pod pretpostavkom da mu je stalo do vas. Sasvim je moguće da će mu pasti na pamet da je on nešto skrivio, ali ne zna šta, a vi nećete da mu kažete. Kažete mu da je sve u redu, ali ako samo što se ne rasplačete, jasno mu je da lažete, a ne zna šta da učini da se osećate bolje. Bilo da je on nešto skrivio, bilo da je nešto drugo u pitanju, dečko koji vas voli želeće da vam pomogne, i izluđivaće ga ako mu to ne dopustite.
Zašto devojke to čine? Nekad se radi o tome da žele da ih dečko nagovara da mu kažu šta im je, to im bude dokaz njegove pažnje i ljubavi (za momke: probajte sa nagovaranjem i umiljavanjem, u velikom broju slučajeva pre ili kasnije upali). A nekad se plaše da kažu u čemu je problem, ne žele da ispadnu cmizdravice ni preosetljive, plaše se da možda s njima nešto nije u redu kad im je to (šta god "to" bilo) toliko zasmetalo.
Za devojke: šta god da je to što vam smeta i zbog čega samo što se ne rasplačete, ako vas dečko pita šta vam je, recite mu. Ukoliko vas je on nečim povredio, recite mu to, po mogućnosti, bez optuživanja (to što delujete nesrećno je optužba samo po sebi, nije mu potrebno ništa više od toga). Nema veze ni ako je nešto luckasto u pitanju, ako smatrate da ste preosetljive kad vas je to toliko povredilo, vašem dečku će biti draže ako zna šta je u pitanju; kad ne zna šta je, svašta može da mu padne na pamet, da vam je neko, ne daj bože, umro ili tako nešto; čak i ako se nasmeje tom luckastom, to će biti smeh od olakšanja što nije ništa strašno u pitanju, a vama će laknuti što ste to izbacile iz sebe. I, šta god da je u pitanju, imaćete priliku da razgovarate o celoj stvari i da se, ako je potreban dogovor, dogovorite, a možete i da mu kažete šta vam je potrebno od njega, da vas zagrli i drži vas, da vas pusti da malo budete same, da nešto uradi, da vam donese čokoladu…
Za momke: osim ako se devojka ne ponese baš agresivno ili ako vam direktno ne kaže da ne želi da priča o tome, može da bude dobra ideja da je nežno nagovarate dok ne popusti, a kad vam kaže u čemu je stvar, da je pitate šta vi tu možete da učinite. Devojčice nekad uče da ne smeju da se žale, da ih niko neće voleti ako to budu radile, pa može da se desi da im bude potrebno neko vreme da se opuste i da vam se povere bez straha od toga da ćete ih zbog toga odbaciti. Strpljivo i nežno, i uspećete!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.