Lepota dolazi iz frižidera (1)

Razgledate po parfimerijama i razmišljate kako život nije fer. Toliko lepih kozmetičkih preparata koje biste mogli da isprobate – ma, mora da među njima postoji neki koji bi vam kožu, uprkos pubertetu, konačno doveo u red – a vaš džeparac je, pa, samo toliki koliki je. Znate da ne možete ni taj, sasvim sigurno nedovoljan, džeparac da ceo potrošite na kozmetiku, jer gde su onda izlasci po kafićima, garderoba, odlasci u bioskop, na utakmice i slično?

Počinje računica tipa: „Hmm, sad će Nova godina, od majke bih mogla da tražim ovo, od tate ono, od sestre ovu treću stvar, deda se ništa ne razume u kozmetiku, pa bolje da od njega ne tražim, ko zna šta bi kupio…“ Ipak, kad se o kozmetici za negu kože radi, ne morate sve da kupite po parfimerijama – mnogo veoma upotrebljivih sredstava možete naći u sopstvenoj kuhinji, i to za džabe, što znači više novca za ostale potrebe, jipi! Evo šta sve upotrebljivo možete pronaći u sopstvenom frižideru, kao i u ostatku kuhinje.

Jabuka: nazivaju je rajskim plodom – sigurno ste čuli tu priču – i svakako će imati super uticaj na vaš ten. Ukoliko volite da jedete jabuke, samo napred, jer imaju 80 odsto vode i samo 12 odsto ugljenih hidrata, pa se od njih ne možete ugojiti, plus vam ubrzavaju metabolizam i olakšavaju varenje, tako da ćete od jabuka steći vitko telo. Ukoliko ne volite ukus jabuka, svejedno vam mogu pomoći u lepoti. Iscedite sok od strugane jabuke i njime tapkajte lice svako jutro i veče, tako će vaša koža dobiti lep i sveži izgled (to je naročito korisno kad krene slavlje za slavljem, pa ne stižete da se ispavate, a ne želite na svim tim slavljima da izgledate kao zombi).

Banana: kao i jabuke, i njih ima preko cele godine. Nemojte ih jesti u prevelikoj količini jer su kalorične, a kad ih jedete, najbolje je da to bude jedna banana pred ručak, jer one izazivaju glad (baš tako, em pojedete puno kalorija, em ste posle toga vrlo brzo ponovo gladni). Banane su korisne jer su bogate kalijumom, mineralom koji koži daje svež izgled, i pomaže da se oslobodite viška vode – kad govorimo o tenu, to znači da ćete se osloboditi naduvenog lica i otečenih kapaka. Pošto ćete se ugojiti ukoliko budete jeli onoliko banana koliko je potrebno za ovakav efekat, možete, umesto toga, da bar jednom nedeljno na lice nanesete masku od banane. Tako će se na vama manje videti da ste neispavani i da nedovoljno vremena provodite na svežem vazduhu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.