U trendu

Lepota dolazi iz frižidera (2)

Limun: ako vam se koža lica sija, imate raširene pore i bubuljice, limun vam može jako pomoći, jer ima antiseptičko dejstvo i sužava pore. Plus, zbog vitamina C potpomaže regeneraciju kože – jako korisno nakon što se vratite kući u ranim jutarnjim satima. Sok od limuna je odličan saveznik protiv bubuljica; one će vrlo brzo nestati ako na njih nekoliko puta u toku dana naslonite štapić za uši koji ste pre toga umočili u sok od limuna (da ne bude zabune – mislimo na pravi sok od limuna, a ne na biter lemon niti na fantu od limuna).

Avokado: da li je voće ili povrće – niko nije siguran, a u nekim kulturama smatraju ga afrodizijakom. Ono što jeste sigurno je to da je pun vitamina A, B, C, E i gvožđa – a to je savršena kombinacija skoro svega što je potrebno za zdrav i lep ten. Napred, avokado! Samo majci recite kako je prepun vitamina i neće oklevati da vam ga redovno kupuje.

Jagode: sada im nije sezona, ali korisno je upamtiti da su pune kalijuma, kao i banane, i uz to manje kalorične. Dakle, kad im dospe sezona, preko jagoda se možete snabdevati kalijumom iznutra, a maskom od banane spolja.

Pomorandže: još jedno voće puno vitamina C, što znači veća otpornost na prehlade (u ovo doba godine veoma poželjno), plus ubrzan metabolizam koji bolje vari hranu, a to znači i da se brže oslobađa viškova – rezultati se vide i na licu i na telu. Sličan efekat ima i grejp. Mada su i sokovi od pomorandže i grejpfruta zdravi, samo voće je još bolje, zbog visokog sadržaja vlakana (poboljšava probavu). Setite se toga kad krene konsumiranje svega i svačega za Novu godinu, pa ćete se mnogo manje namučiti sa pretovarivanjem stomaka toliko tipičnim za praznike.

Kivi: kad smo već kod kiselog i kod vitamina C, vredi spomenuti i kivi. To „kiselo“ uopšte neće učiniti da vam se pokvari raspoloženje, naprotiv; pored toga što ćete ostati zdravi usred sezone prehlada i boleština, dva kivija dnevno pomažu i da se „otope“ masne naslage na bedrima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.