U trendu

Leto je, družite se!

U današnje vreme mobilnih telefona i interneta prijatelji se sve manje viđaju uživo. U toku školske godine nekada obaveze služe kao izgovor za neviđanje – umorni ste, ne stižete, lakše je poslati porukicu, mejl ili četovati. Ali, u toku leta, vremena zaista ima, samo još treba naći i volju.

Nekada su se prijatelji znatno češće međusobno viđali, naročito tinejdžeri. Nije bilo mobilnih ni SMS porukica, ni internet nije bio toliko razvijen, bilo je pričanja fiksnim telefonom, ali je ipak bilo i znatno više viđanja uživo. I kretanja – recimo, na poljančetu pored zgrade maltene da nije bilo potrebno kositi travu, jer bi to poljanče dečaci koji tu redovno igraju fudbal utabali toliko da sva trava polegne. Danas, neretko, i kad se ljudi vide, samo sede i pričaju, i svaki čas proveravaju ko im je sve poslao poruku i odgovaraju na nju. I to se po nedostatku mišića i kondicije vrlo jasno vidi.
Ukoliko ste u toku školske godine i bili prezauzeti za viđanja s prijateljima, sada, u toku leta, bar imate vremena za to. Iskoristite priliku! Nemojte leto presedeti u svojoj sobi, porukicama i mejlovima i četom komunicirajući s prijateljima. I to je prijatno i zabavno, ne kažemo, kao što je zabavno i kada se vi i vaša ekipa okupite u World of Warcraft i satima i danima igrate zajedno. Međutim, ništa nije kao pravi kontakt sa živom osobom koja je tu pored vas, da i ne spominjemo da je zdravije bar nekad izaći iz sobe i kretati se unaokolo, makar toliko da vam mišići ne atrofiraju od neupotrebe (uz izuzetak ono malo upotrebe ruku na mobilnom telefonu, mišu i tastaturi).
I, čime da se bavite? Odluka je na vama i vašim prijateljima – u principu, onim što vam je zabavno a radi se napolju, i što nikoga ne povređuje niti vas uvali u nevolje. Glavno je da se nađete s prijateljima, s dobrim društvom se uvek nađe neka zabava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.