U trendu

Letovanje s drugaricom

Super je kad vam roditelji prvi put dopuste da letujete s drugaricom (ili drugom), i to uz malo ili nimalo nadzora starijih. To letovanje može da ispadne fenomenalno – ali i izvor žestokih sukoba, pa je najbolje unapred smanjiti mogućnost da do svađe dođe.
Zašto biste se svađali sa super drugaricom ili drugom, kad se inače odlično slažete? Slažete se, da, ali nikada s njima niste delili životni prostor – a upravo to ćete činiti desetak dana, ili koliko vam već traje letovanje. Može se desiti da imate drastično različite ideje o održavanju tog životnog prostora – na primer, vi ste navikli na urednost i da znate gde su vam stvari, a vaša drugarica će samo istresti svoje stvari na pomoćni ležaj i tokom celog letovanja ih tako držati na gomili. Kupatilo: ako obe provodite mnogo vremena u njemu, i to može da se pokaže kao problem. Pored toga, da li znate šta vaša drugarica ili drug vole da rade na letovanju, šta ih najviše relaksira? Ima onih koji najviše uživaju u izležavanju na plaži, posmatranju dobrih frajera i riba, ali i onih koji bi na plaži čitali, ili se bez mnogo zveranja unaokolo bavili sportom, ili onih koji mrze sunčanje (koje vi volite) i, jednom na plaži, ne izlaze iz vode… Ima i onih koji na letovanju najviše vole da skitaju po mestu koje im je novo; neki vole da spavaju do podne, a neki se i u toku leta bude rano, jednostavno ne mogu da spavaju po danu.
Dobra vest je što ni ako imate prilično različite navike i sklonosti na letovanju, to ne mora da bude problem. Ipak, bilo bi pametno da o svojim navikama razgovarate pre letovanja. Unapred recite jedna drugoj (ili jedan drugom) kako se u principu ponašate kad delite sobu s nekim i koliko se obično zadržavate u kupatilu, pa se, takođe unapred, dogovorite o zadovoljavajućem rešenju za obe ili obojicu. To ne mora da bude nikakav komplikovan ni dug razgovor, samo je dobro da unapred znate šta možete da očekujete, da se ne biste iznervirali dok ste daleko od kuće i života na kakav ste navikli.
Takođe, dobro bi bilo da razgovarate i o tome šta volite da radite na letovanju (ponašanje u toku dana), dokle da spavate i slično – o izlascima nećemo, pošto se što se toga tiče odlično poznajete i već imate uhodane šeme za zajednički večernji provod. Ako ispadne da imate slične navike i sklonosti, super; ako ispadne da se dosta razlikujete, možete se dogovoriti da svaka od vas ima jedan deo dana samo za sebe – osim kada je to zbog bezbednosti neophodno (ipak nećete biti u sopstvenom gradu), zaista ne morate 24 sata dnevno, pristojnosti radi, da se ponašate kao sijamske bliznakinje ili sijamski blizanci. Ovo će vam doneti još nešto super (pored izostanka sukoba jer ne radite ono što vi želite) – imaćete gomilu solo iskustava da ih prepričate jedna drugoj, pa će vam biti još zanimljivije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)