Ljubljenje otvorenih očiju

O poljupcima se puno i piše i čita i priča – nije ni čudo, jer se radi o nečemu veoma prijatnom, i fizički i emotivno. Nađu se tu i neke predrasude, kao što je ona da je obavezno ljubiti se zatvorenih očiju i da, ako se neko ljubi otvorenih očiju, „nešto muti“, da je neiskren.
To verovanje nije tačno. Tačno je da je uobičajeno ljubiti se zatvorenih očiju, i mnogo je onih koji u baš takvom ljubljenju uživaju. Zatvoriti oči kako vam ništa što vidite ne bi odvuklo pažnju od ljubljenja, potpuno se prepustiti dodiru i mirisu i ukusu voljene osobe, ignorisati sve ostalo dok vreme leti li leti (i tek kasnije shvatite da ste dva sata proveli samo ljubeći se)… To može biti zaista divno.
Međutim, to što je takvo ljubljenje divno ne znači da je ljubljenje otvorenih očiju loše. Jeste, osoba koja otvori oči dok se ljubi mogla bi da luta pogledom unaokolo, nije nemoguće da se ljubi, a zapravo joj je dosadno i dosadu pokušava da razveje posmatranjem okoline dok joj misli lutaju a usne i jezik pomera mehanički, možda čak i gleda na sat… I da, moguće je da se radi o folirantu, o neiskrenoj osobi. Moguće, ali ne i sigurno. Razlozi za ljubljenje otvorenih očiju mogu da budu i mnogo lepši od toga (da i ne spominjemo mogućnost da je voljena osoba čula nešto čudno i otvorila oči da vidi šta je to, možda nešto zbog čega bi trebalo prestati s ljubljenjem i skloniti se).
Lepi razlozi za ljubljenje otvorenih očiju? Recimo, osoba koja se ljubi na taj način je izrazito vizuelni tip i želi da uživa i u pogledu na devojku ili dečka, na deo lica koji može da vidi iz tog položaja i na kome se vidi uživanje u intimi i razmeni nežnosti. Pored toga, postoji i ljubljenje u kome su i dečku i devojci otvorene oči i održavaju kontakt i na taj način, gledajući jedno drugo u oči. Takvo ljubljenje je veoma intimno i veoma intenzivno. Za mnoge je čak i previše intenzivno na emotivnom nivou, ali ga vredi probati – ako vam to ne bude previše, uživaćete jako mnogo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.