Mislite da biste oprostili prevaru

Kada počnete da razgovarate s vršnjacima o momcima ili devojkama, i o muško-ženskim odnosima uopšte, a sami se još nikada niste zaljubili niti ste bili u vezi, imaćete različite pretpostavke. To što nikada niste bili u vezi sigurno vas neće sprečiti da vezu zamislite, kao ni detalje ljubavne veze – s kakvim momkom ili devojkom biste voleli da budete, šta biste sve radili zajedno, šta bi sve moglo da se desi… Jedna od veoma čestih tema muško-ženskih odnosa jeste i prevara. Neki će automatski reći da svom dečku ili devojci nikada ne bi oprostili prevaru (nisu još nikada bili u vezi, ali su sigurni da tako nešto ne bi mogli niti želeli da oproste). Drugi će pak imati drugačije mišljenje.

Neki će, razmišljajući o prevari, doći do zaključka da se tu radi samo o seksu i da bi, s obzirom na to da stvari tako stoje, prevaru mogli da oproste. Svakako da im ne bi bilo drago da budu prevareni – takvo iskustvo ne može biti prijatno – ali oprostili bi. Zbog tog uverenja, smatraju sebe zrelom i razumnom osobom. Možda nisu bili u vezi, ali se već ponašaju zrelije i više „kul“ i od nekih odraslih!

Ovako lagodan način razmišljanja moguć je dok se još uvek nikada niste zaljubili. Ako ste, i bez zaljubljivanja, bili s nekim u vezi, pa i imali intimne odnose, i tada je moguć ovakav način razmišljanja – ako vam seks nije značio ništa sem fizičkog zadovoljstva i zabave i istraživanja novog, može se desiti da vas ne pogodi naročito ni ako saznate da su vas dečko ili devojka prevarili.

Međutim, jednom kada se zaljubite, stvari postaju znatno drugačije. Tada vam je veoma stalo do osobe s kojom ste, vežete se za nju. Seks je mnogo lepši kada ste s osobom koju volite. Tada je na prevaru nemoguće gledati opušteno; to ne može biti „samo seks“, tu su uključena i osećanja. Nakon prevare pitate se da li vas dečko ili devojka zaista vole, kada su mogli da vam urade tako nešto, da li im je zaista stalo do toga kako se osećate. Povređeni ste i boli vas.

Sad, ne kažemo da je nemoguće oprostiti prevaru ako ste zaljubljeni. Ne kažemo ni da prevaru ne smete oprostiti. Samo kažemo da na prevaru postaje nemoguće reagovati opušteno, sa: „Ma, opraštam, to je bio samo seks, nema veze.“ Možete folirati da niste povređeni, ali svejedno vam sigurno neće biti – daleko od toga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.