U trendu

Moderni matorci i priča o seksu

Sedite s roditeljima i gledate televiziju. Počinje neka emisija o seksu. Vas blam od roditelja – možda je seks kao tema počeo da vas zanima, možda nije, ali vas je svakako blam da takvu emisiju gledate s roditeljima. Pobeći u svoju sobu, ili se, da ne biste skretali pažnju, skupiti na svom ćošku kauča ili na svojoj fotelji i zamišljati da ste toliko sitni da ste nevidljivi? Nezgodna situacija.

Šta god da ste uradili, emisija je prošla. Nadate se da vaši roditelji neće ništa reći o tome, ali vaša majka ne samo da je nešto rekla o seksu već vas je pozvala da sledećeg dana zajedno odete do apoteke i kupite kondom da biste videli kako izgleda. Uh!

Bolje da vam pokazuje kondom nego seksi donji veš – jer nema šanse da se složite oko toga šta je i vama i njoj seksi.

Ovakvi roditelji skloni su tome da pokušavaju da budu ortaci svojoj deci i da za sebe misle da su baš mladalački (slušaju muziku za koju misle da je sluša vaša generacija, oblače se neprimereno svojim godinama, koriste izraze kojima ne znaju pravo značenje ili koji su se koristili u vreme njihove mladosti i kasnije izašli iz upotrebe…).

Ma koliko vas ovakav postupak majke naveo da se osećate neprijatno, morate joj (dovoljno je u sebi, ne morate i naglas) odati priznanje na hrabrosti; većina roditelja ne bi imala snage da sa svojim detetom razgovara na taj način. Imati ovakve roditelje ima i svojih prednosti – neće praviti nikakvo pitanje oko toga što su vaš dečko ili devojka prespavali kod vas, niti će vam gunđati zbog fleka na posteljini.

Kod ovakvih roditelja zgodno je i to što ih možete pitati o seksu, o svemu što želite da znate. Za njih neće biti previše škakljivih pitanja. Tako se možete veoma podrobno informisati. Verovatno ćete se osećati neprijatno kada roditelje ispitujete o seksu – pokušajte da ih u takvim trenucima gledate samo kao iskusnije osobe.

S druge strane, ovakvi roditelji skloni su tome da ne znaju za meru, pa se može desiti da počnu da vam prepričavaju sopstvena iskustva, ili da vam pred vašim dečkom ili devojkom daju savete o seksu, ako već ne počnu da savetuju i vašeg dečka ili devojku. Plus, zbog nedostatka osećaja za meru, može se desiti da čujete svoju mamu kako svojoj prijateljici priča neki intiman detalj iz vašeg seksualnog života koji ste joj poverili.

Kako s ovakvim problemima izaći na kraj? Ako roditelji počnu da vam pričaju o „vrućim“ detaljima iz svog iskustva, zaustavite ih – zaista niste dužni da slušate o tome. Zaustavite ih i ako počnu sa savetima pred vašim dečkom ili devojkom – sladak osmeh i „mama, mi bismo sad da budemo malo sami“ trebalo bi da bude dovoljno (obavezno posle toga zaključajte vrata svoje sobe).

Ako čujete da vaši roditelji s prijateljem ili prijateljicom diskutuju o vašoj intimi, zamolite ih da to ne rade – i nemojte im više poveravati intimne detalje iz svog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar