Momci pomisle na seks svakih sedam sekundi?

Statistika može da bude zabavna stvar; ako pratite statističke podatke, čujete raznorazne zanimljivosti. Ipak, sa statističkim podacima treba biti oprezan, jer vas često mogu odvesti na stranputicu ako ih bukvalno i/ili preozbiljno shvatite – podatak iz naslova je jedan takav primer.
Neko je, u nekom trenutku, sproveo istraživanje (na ograničenom broju ljudi, naravno, ne postoji način da se ispitaju svi živi) i došao do određenih podataka. Koji mogu biti indikativni, ali nipošto ne treba da budu bukvalno shvaćeni. Da i ne spominjemo da rezultat bude neka srednja vrednost, što za statistiku ima značaja, ali za vaše svakodnevno funkcionisanje teško. Recimo: vi pojedete pet jaja nedeljno, što kao prosek daje nula celih i sedam desetih delova jajeta dnevno. Da li to znači da vi svakog dana pojedete 0,7 jaja (probajte da zamislite kako bi to tačno izgledalo)? Naravno da ne – nekog dana poješćete dva ili tri jaja ili jedno, a nekih dana nećete pojesti nijedno.
Da se vratimo podatku iz naslova: izračunato je da momci pomisle na seks svakih sedam sekundi. Zamislite kako bi to izgledalo kada bi neko na svakih sedam sekundi pomislio na seks (i još se i uzbudio zbog toga). Momci ne bi bili u stanju da izgovore prosto proširenu rečenicu, urade domaći, nauče lekciju, odgovaraju na času, na seks bi pomišljali i dok razgovaraju s roditeljima, s bakom i dekom, s nastavnicima, dok gledaju film (kakav god da je film), maze kućnog ljubimca, igraju igru na kompjuteru… I svi odreda bi delovali retardirano, što baš i ne odgovara istini.
Istina je da će momci često pomišljati na seks – uz hormonsku buru koja stigne u pubertetu to je neizbežno. I devojke često pomišaju na seks, mada ređe od dečaka, plus su devojke neretko naučene da je seks nešto prljavo, pa potiskuju takve misli. Ipak, mada momci na seks misle često, to nije na svakih sedam sekundi – može se desiti da o seksu razmišljaju satima, ali isto tako nije nikakva retkost da, kad im nešto interesantno okupira pažnju, satima uopšte ne pomisle na seks. Tim nečim drugim mogu da budu toliko okupirani da čak i ne primete da im devojka šalje signale da je raspoložena za vođenje ljubavi, ili da te signale ignorišu.
Šta s rezultatom istraživanja koje je dovelo do podatka o razmišljanju o seksu na svakih sedam sekundi? Ama baš ništa. Zanimljiv podatak koji vas nakratko može nasmejati, ali koji nikakav stvaran uticaj na vaš život nema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.