Na šta bi potrošili pronađen novac?

Imate novog dečka ili devojku i polako se upoznajete s njima. Šta vole, šta ne vole, o čemu razmišljaju (poželjno je da razmišljaju o vama, mada, naravno, ne očekujete da to rade baš po ceo dan i celu noć – ili možda očekujete?). Prilikom te faze upoznavanja i vi i vaš dragi ili draga postavićete jedno drugom brojna pitanja kako biste se što bolje upoznali. Jedno od jako zgodnih, a ne preterano nametljivih pitanja, jeste i: "Da pronađeš hiljadu dinara, na šta bi ih potrošio/potrošila?"
Naravno, odgovor koji biste najviše voleli da čujete jeste da bi taj novac potrošili na vas, bilo za zajednički provod, bilo da vam nešto kupe. Varijanta sa zajedničkim provodom je bolja, jer to znači da zaista razmišljaju o tome da ste vas dvoje par; varijanta s kupovinom može da bude i čisto foliranje, pokušaj da vam kažu ono što misle da želite da čujete (naravno da i varijanta sa zajedničkim provodom može da bude foliranje, ali makar zvuči uverljivo).
Dobar je i odgovor da bi taj novac sklonili u stranu u obliku štednje; nije toliko bitno da li bi ga stavili na račun u banci ili bi štednju držali kod kuće. Takav odgovor vam govori da ste s pouzdanom osobom koja razmišlja o budućnosti i da na tu osobu možete da se oslonite. Čak i ako se desi da vam veza ne uspe, ta osoba će najverovatnije moći da vam bude dobar prijatelj, neko u koga možete imati poverenja.
Ako bi novac potrošili samo na sebe, jasno vam je da ste sa sebičnom osobom kojoj je glavno da zadovoljstvo pruži sebi – a drugima šta ostane, ako uopšte nešto ostane. Izuzetak je ako bi sebi kupili nešto što već jako dugo i jako intenzivno žele, a finansijske mogućnosti im to nisu dopuštale, kao što je, recimo, nova hit igrica ili CD omiljene grupe ili… Znate i sami kako je kad nešto baš želite – a onda vam se pruži mogućnost da to i nabavite. Naravno, nije nikakav sebičluk ni ako bi novac potrošili na nešto što im je zaista neophodno.
Lep je odgovor, ako im porodica ima finansijskih problema, da bi novac dali roditeljima – znači da ste s pažljivom osobom koja i te kako obraća pažnju na tuđe potrebe. Lepo je i ako bi pronađenim novcem kupili nešto bratu ili sestri – super je kad ste s nekim ko voli svoju porodicu, jer je to osoba koja ume da se veže i koja voli bliskost, a ne neko ko će vam koliko sutra pobeći.
Ako bi pronađeni novac potrošili sa svojim prijateljima, pa, možda se i ne radi o lošoj osobi – ali vi joj baš i ne značite mnogo. Nije im loše s vama, ali da se okrenete i odete, ne biste im preterano nedostajali – i najpametnije bi vam bilo da baš to uradite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.