U trendu

Napala ih je vidra

Postoje životinje koje vam u principu deluju simpatično i kao da nisu opasne. Međutim, ne znate šta bi životinju moglo da uznemiri, pa bi bilo dobro biti na oprezu, kao što su tri vaše vršnjakinje iz Britanije jednom prilikom ustanovile, kada su imale neprijatan susret s vidrom.
Bio je veoma topao dan, pa su se tri drugarice dogovorile da odu na reku i da se tamo rashlade. Pošto se jedna od njih plašila vode, ponela je pojas za spasavanje u obliku jakne i nagovorila drugarice da ponesu i dušek na naduvavanje, kako bi mogla da se popne na njega ako se uplaši toga da bude u vodi. Tako su i učinile, i neko vreme im je bilo super; plašljiva devojka je zaboravila na to da se plaši vode.
Rešile su da se malo odmore, i sve tri se popele na dušek, pa su tako plutale na vodi. Plašljivoj devojci se u jednom trenutku učinilo da vidi nešto, i kako se od iznenađenja pomerila, jedna od drugarica je bućnula u vodu. Na trenutak je bila pod vodom, a kako je izronila, tako je zavrištala da ju je nešto ujelo. Plašljiva devojka je isprva mislila da se ona šali, kako bi joj se osvetila što je zbog nje upala u vodu, ali onda je druga drugarica pokušala da pomogne devojci u vodi da se popne na dušek i vrisnula da je i nju nešto ujelo za ruku.
Tad su već sve tri dospele u vodu, i plivale ka obali što su brže mogle. Plašljiva devojka je brzo saznala da nije bilo nikakve šale u priči o ujedima, jer je i nju nešto ujelo za članak, i baš ju je zabolelo. Nekako su se iskobeljale iz vode i potrčale kako bi se što više udaljile. Kad su malo odmakle, zastale su, okrenule se i videle vidru kako viri iz vode i posmatra ih. Tada su se još više uspaničile i otrčale kući. Tamo su očistile povrede, za koje je ispalo da nisu ništa ozbiljno, mada i dalje imaju malecke ožiljke na mestu ujeda.
Zašto ih je vidra napala? To nikad nisu saznale. Vrlo je verovatno da su je nečim uplašile; takođe, s obzirom na veličinu vidre i na veličinu devojke (još i više, tri devojke), vrlo je verovatno da se vidra uplašila njih mnogo više nego oni nje. U svakom slučaju, upamtile su da treba da budu oprezne u blizini životinja, kao i tamo gde bi moglo da bude životinja, jer ih je i te kako moguće navesti na napad (životinja će napasti u samoodbrani, ne iz zlobe, što vama nije neka uteha ako vas ujede, zato pazite da ih ne uznemirite i budite oprezni).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar