najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ne slušate istu muziku kao vaše društvo

Nekad se desi da se s nekim ljudima sprijateljite jer se svi oduševljavate istom muzikom. A nekada se desi da se zbližite po nekom drugom osnovu, i da onda ispadne da ste, što se muzike tiče, u potpuno drugačijem "fazonu" od svojih prijatelja. To može da bude zbunjujuće, pa i da vas navede da pokušate prijatelje da ubedite da ste vi u pravu.
Recimo, vi volite jači zvuk, sviđa vam se rok, a vaši prijatelji slušaju "one ljigave pop pesmice". Ono što vi slušate smatraju "divljacima", "alkosima koji se dernjaju", "mačkama kojima su stali na rep", "drogiranima" i slično. Ali, vama je to super muzika! I kako ne shvataju da je ono što oni slušaju najobičnija ljiga?
Umesto što razmišljate na taj način, setite se razloga zbog kojih volite svoje prijatelje i družite se s njima. Setite se svih stvari u kojima vam se ukus poklapa ili je bar sličan s ukusom vaših prijatelja. Možda volite slične filmove, serije, možda svi volite da čitate (mada se i tu možete razlikovati po tome kakve knjige volite), svako se bavi nekim sportom… Kad tako pogledate stvari, videćete da se svako iz vašeg društva po nekim sklonostima razlikuje od ostalih – i da je to sasvim u redu, jer imate dovboljno toga što vas zbližava i u čemu zajedno uživate.
Možete pokušati da nabavite nešto muzike kakvu sluša vaše društvo i da je neko vreme slušate – stvarno slušate, ne da je smesta odbacite kao "onu ljigavštinu" i potom ignorišete. Ne kažemo da mora da vam se dopadne. Ne mora. Ali, možda ćete otkriti da vam se, kad ste joj pružili šansu, bar u nekoj meri sviđa – i to je super, otkrili ste još nešto u čemu uživate. Takođe, možete predložiti svom društvu da i oni malo pažljivije čuju nešto od onoga što se vama sviđa. Ako neće, nemojte ih terati, ni vama se ne bi dopalo da vas neko tera da slušate muziku kakvu ne volite. Ukoliko probaju, možda im se dopadne, možda ne – ni jedno ni drugo ne bi trebalo da predstavljaju problem po vaše prijateljstvo.
Izuzev ako prijatelje birate baš tako da im se svi ukusi poklapaju s vašim (što je maltene nemoguće naći), nije nikakav problem ako vam se u nekim stvarima ukusi razlikuju. Ne samo da nije problem već je i zanimljivije tako: zamislite koliko bi to dosadno bilo kad biste svi voleli sve isto i uglas hvalili iste stvari.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike