Ne traže savršenstvo

Nije redak strah da niste dovoljno dobri za momka ili devojku koji vam se dopadaju ili za momke ili devojke uopšte. Nije redak strah da nekog možete privući samo ako ste savršeni – a u stvarnosti uopšte nije tako i zaista malo ko traži ili želi savršenog momka ili devojku.
Telo vam ne izgleda savršeno, kakva god vaša predstava savršenog tela bila. Niste hiperinteligentni, nemate gomilu novca i skupe stvari, niste najduhovitija osoba na svetu, niste talentovani za petsto hiljada različitih stvari… Imate li vi uopšte šanse da budete voljeni, da nađete ljubav, da budete u ljubavnoj vezi? Naravno da imate – često čak i više od onih koji vam deluju "savršeno".
Pogledajte ljude oko sebe. Pogledajte one koji su u ljubavnim vezama. Da li sve te devojke izgledaju kao manekenke, da li su uz to odlične učenice, sjajne sportistkinje, neverovatno pametne i duhovite? A momci, da li svi odreda imaju izvajano telo, inteligentniji su od Ajnštajna, fenomenalni u sportovima, duhovitiji od najboljih komičara? Nisu. Reč je o sasvim normalnim momcima i devojkama, ponešto im dobro ide, ponešto slabije, za nešto su potpuno nesposobni… Ako njih neko voli, zašto neko ne bi mogao da voli i vas?
Uz to, moguće je da ste primetili da se mnogi plaše da priđu stvarno zgodnim momcima ili devojkama lepoticama, ili onima za koje veruju da su hiperinteligentni i slično, jer smatraju da će ih takvi sigurno odbiti zato što nisu fenomenalni poput njih. A to znači da vi, tako predivno nesavršeni, imate veće šanse.
A šta ako neko počne da vam zanoveta što niste ovakvi nego onakvi, što niste bolji, što niste savršeni? Nasmešite se i podsetite ih da biste, kad biste bili savršena devojka/momak, tražili savršenog dečka/devojku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.