Neću da joj budem ortak

Ona je slatka, simpatična, seksi, pametna… Sviđa vam se sve na njoj. Seksi je čak i kad obuče obične farmerke i duks! Super ste ortaci. Problem je što vi ne želite da joj budete ortak, a ona, opet – da li uopšte primećuje da ste muško; sa muškim potrebama i željama, naročito prema tako privlačnoj devojci kao što je ona? Primećivala ona da ste muško ili ne, tretira vas kao da ste joj brat. Ortak. U redu je to, ali vi želite nešto više. Šta učiniti?

Da odgovorimo na prvo pitanje: zna ona da ste muško. Sviđate joj se, inače ne bi provodila vreme s vama. Možda čeka da vi učinite prvi korak; šta god se pričalo o ženskoj emancipaciji, i dalje se uglavnom od muškarca očekuje da načini prvi korak. A možda vas zaista vidi samo kao dobrog prijatelja i ne želi „nešto drugo“ s vama. Šta je od ta dva u pitanju, moraćete sami da otkrijete.

Direktan pristup je sasvim u redu, dokle god nije napadan ni vulgaran. Stavite joj do znanja da želite da vam bude devojka, da ste zaljubljeni u nju i da ne želite da joj budete samo prijatelj. Možda će biti iznenađena time; možda joj jednostavno nije palo na pamet da je vidite na taj način. U svakom slučaju, ukoliko i ona želi nešto više, rešili ste problem.

Šta ako ne želi? Prišli ste joj, iskazali osećanja, a ona vam saopštava da vas ne doživljava na taj način, da joj je vaš dotadašnji odnos sasvim odgovarao? U tom slučaju najpre morate rešiti sami sa sobom da li prihvatate da vaš odnos ostane kakav je i bio. Ukoliko ste u stanju da to prihvatite, ukoliko biste radije bili s njom kao s prijateljicom nego je potpuno izgubili, stvari ostaju kakve su bile (skoro – nakon što jedno od vas dvoje iskaže osećanja te vrste i bude odbijeno, odnos nikada ne može biti baš isti kao što je bio ranije – ali možete ostati dobri prijatelji). A šta ako to ne možete? Ako ne možete da podnesete da budete s njom na jedan način, a da zapravo želite nešto drugo? Stisnite zube i recite joj. Premda postoji mala šansa da će se predomisliti, ne nadajte se previše. Ukoliko zaista niste u stanju da budete s njom kao sa drugaricom, bolje je da joj to kažete – makar je time i izgubili – nego da mučite oboje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.