U trendu

Nešto zaglavljeno u zubima

Osmeh je jedan od najlepših ukrasa koji nečije lice može da ima. A za lep osmeh potrebni su zdravi zubi – i čisti zubi, takođe; priličan je blam kad se osmehnete ili nasmejete, i time učinite vidljivim komadić hrane koji vam je ostao zaglavljen između zuba.
Naravno, nije ovde reč samo o blamu. Neredovna higijena usne šupljine (znači, ne samo zuba već cele šupljine, tu su i desni i jezik i nepca) pre svega se odražava na loše zdravlje vaših usta – zubi se kvare, na jeziku se skupljaju gljivice, desni se upale… A tu su i neprijatnosti kao ostaci hrane zaglavljeni između zuba, i neprijatan zadah iz usta, jedan od najbržih načina da ljude navedete da se drže dalje od vas.
I, da, tu je i blam, blam kada otvorite usta, a umesto čistih belih zuba vide se zubi požuteli od neredovnog pranja, ili čak braonkaste boje, vide se ostaci hrane između zuba… Nimalo privlačan prizor. Što se neprijatnog zadaha tiče, žvakaće gume mogu da budu privremeno rešenje, ali vam one neće pomoći s komadićima hrane.
Šta je najbolje rešenje? Prati zube. I to ne samo ujutru i uveče, kad ste kod kuće. Zube uopšte nije nemoguće oprati ni u školi, i tamo postoje lavaboi i tekuća voda, a četkica i pasta ne zauzimaju baš mnogo mesta u rancu. Ali, niko to ne radi! Budite prvi koji će s tim početi.
Predlog je manje neobičan nego što vam se čini. Recimo, u različitim firmama postoje oni koji ponesu od kuće četkicu i pastu, i nakon što nešto pojedu – s radnim vremenom od osam ili i više sati dnevno svakako da će nešto morati da pojedu i na poslu – odu i operu zube. Isto tako možete i vi.
Rezultat? Čisti beli zubi, prijatan dah (ako uprkos redovnom pranju zuba i tome što pijete puno vode imate problema s neprijatnim zadahom iz usta, posetite zubara) i lep osmeh, bez blama. Moguće je da će vaš običaj usvojiti i drugi – ili ćete im dozvoliti da vas ubede da je veći blam u školi oprati zube nego da se između njih vide ostaci čokoladice, ili da te ostatke iščačkavate noktom?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.