U trendu

Neuredna kosa, pa šta?

 

Ima onih koji kao da su opsednuti time da im frizura uvek bude savršena, „da svaka dlaka bude na svom mestu“. Takvi mogu da budu i momci i devojke. Mnogi, međutim, smatraju da lepše izgleda kada je kosa pomalo neuredna a, u svakom slučaju, nikome ne smeta ako nekome kosa nije kao da je upravo izašao/la iz najskupljeg salona, niti bi osobu s pomalo neurednom kosom smatrao/la neprivlačnom.

Odmah da kažemo, kako ne bi bilo zabune: neuredna kosa ne znači istovremeno i neoprana kosa; to su dve različite stvari. Kosu treba redovno prati, onoliko često koliko je to potrebno (razlikuje se od osobe do osobe), najviše zbog sebe i zbog lične higijene i zdravlja. Ali, to što vam kosa nije savršeno očešljana, niti vam je frizura savršeno uredna, to je već druga stvar, to nije nehigijena, i može dobro da izgleda.

Zapravo, kosa koja uvek izgleda savršeno očešljana, frizura koja je uvek savršeno nameštena može da deluje frustrirajuće na vašeg momka ili devojku, ili malčice zastrašujuće na nekog kome se dopadate. Veliki je broj onih koji uživaju u tome da provuku ruku kroz kosu voljene osobe, da joj dodirnu kosu, pomaze je, a ako je tu sve „pod konac“, mogli bi da se boje toga, da vam ne bi upropastili frizuru i da se zbog toga ne naljutite na njih. Plus, ako vam je frizura uvek savršeno nameštena, mnogi vas mogu smatrati dobrom ribom ili dobrim frajerom, ali se i bojati da vam priđu, jer se boje da biste i od njih tražili savršenstvo, a oni vole da mogu i da se opuste i da ne razmišljaju o tome da u svakoj sekundi treba da izgledaju kao da su na nekoj svečanosti na kojoj im svi pomno traže i najsitnije greške u izgledu kako bi ih zbog njih ismejali. Pomalo neuredna kosa pokazuje opuštenost – a mnogi vole opuštene osobe.

Koliko je to „pomalo neuredno“? Nema tu nekih posebnih merila, plus se i različitim ljudima dopadaju različite stvari – u principu, ne baš „svaka dlaka na svom mestu“, ali ne ni kosa koja izgleda kao žbun ili ptičje gnezdo u kome bi se češalj ili četka smesta zaglavili tako da jedino šišanjem mogu da se izvuku.

Samo opušteno, uz, naravno, redovnu ličnu higijenu, tada je izgled najprivlačniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)