U trendu

Niko vam se ne dopada

Pubertet je vreme kada se mnogi zaljubljuju. Svuda oko sebe viđate zaljubljene parove, mnogi imaju dečka ili devojku. Flertujete i vi, nije problem u tome što se previše bojite ili ste previše stidljivi. Dopadate se onima s kojima flertujete. Samo, od tog flerta ne ispadne ništa – ne zato što vas neko samo „loži“, već zato što vi, zapravo, ne želite nikog. Ni u koga se niste zaljubili, a glupo vam je da s nekim budete samo zato da biste imali dečka ili devojku. Pitate se da li je s vama sve u redu – kako to da se ne zaljubljujete?

Ako se prepoznajete u ovoj priči, verujte, niste jedini. Sve je u redu s vama. Kroz pubertet svako prolazi na drugačiji način. Neke vaše drugarice i prijatelji se verovatno vrlo brzo i lako zaljubljuju, skloni su da se osobi u koju se zaljube kunu na večnu ljubav – a onda se podjednako brzo i odljube i postanu ravnodušni prema nekome koga su do juče obožavali. To je jedna moguća reakcija na hormone koji vam „divljaju“ po telu. Neki drugi se sporo i zaljubljuju i odljubljuju, a treći – kao vi – ne zaljubljuju se uopšte. Sve je to normalno.

Sasvim je moguće da vam je zasad dovoljno što se dopadate osobama suprotnog pola. A ako i ne flertujete, i ne znate da li se nekome dopadate ili ne, i niko vas stvarno ne zanima (ne kao dečko ili devojka) – i to je normalno. Ima i onih koji se kasnije zainteresuju za momke ili devojke.

Šta da učinite? Ama baš ništa. Uživajte u onome u čemu ste i dosad uživali. To što neki vaši vršnjaci izlaze s momcima ili devojkama ne znači da ste i vi obavezni da to činite. Doći će već vreme kada ćete se i vi stvarno zainteresovati za nekoga, kada ćete se i vi zaljubiti, a dotad uživajte s prijateljima, na treninzima (ako trenirate nešto), uživajte u izlascima i dobroj muzici, uživajte u dobrim knjigama, dobrim igrama, dobroj hrani i piću, filmovima… Zaljubljivanje još nikoga nije zaobišlo, pa neće ni vas – ali nije ni zaljubljivanje jedino u čemu se može uživati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.