„Odskočna“ veza (1)

Raskid boli, i s tim bolom ljudi se bore na različite načine, kako oni mlađi tako i stariji. Jedan od načina jeste i takozvana odskočna veza – takva veza vam se u početku čini kao nešto super, ali se uglavnom ispostavi da se radilo o lošoj ideji.
O kakvoj je to vezi reč? O onoj u koju stupite prebrzo nakon raskida i koristite je kao odskočnu dasku da biste se izborili s bolom zbog prekida prethodne veze i nastavili sa životom. Šta je „prebrzo“? To se ne može definisati u brojkama, jer je za svakog drugačije; međutim, može se objasniti na sledeći način – prebrzo je pre nego što ste preboleli prethodnu vezu, koliko god da vam je potrebno za to.
U čemu je problem s „odskočnom“ vezom, ako vam pomaže da prebolite raskid? Problem je što ste u vezu stupili onda kada niste spremni za nju, dok još uvek niste sposobni da se posvetite novom dečku ili devojci. I problem je što se u „odskočnu“ vezu ne stupa iz ljubavi. Ima se osećaj nalik na zaljubljenost, ali to nije to. Drugim rečima, uopšte vam ne pomaže da prebolite raskid, samo vam se nakratko bol smanji – a nakon „odskočne“ veze se dodatno pojača.
„Odskočna“ veza se najčešće dešava onima koji su bili u dužoj vezi i navikli se na osećaj zaljubljenosti i na osećaj da su s nekim, da su u vezi. Kada počnete „odskočnu“ vezu, zapravo ni sami ne znate volite li tog novog dečka ili devojku – znate da želite da ih volite, nedostaje vam osećaj da ste s nekim, pa zato žurite u novu vezu, i zbog toga što u toj meri želite da i dalje nekog volite, ubedite sebe da se tu radi o ljubavi. U „odskočnoj“ vezi možete biti s nekim ko je stvarno divna osoba, ili s nekim potpuno bezveznim, samo da biste bili s nekim, ili bilo šta između ta dva – a pošto ste toliko zaslepljeni željom i potrebom za vezom i ljubavlju, ni sami niste sigurni s kakvom ste zaista osobom. Znate samo da vam je neko potreban – bilo ko.
Sutra pročitajte šta se najčešće dešava u ovakvim vezama, kako prepoznati da li ste u takvoj vezi i, ako jeste, koje su vam mogućnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.